Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Nevladina organizacija "A 11 - Inicijativa za ekonomska i socijalna prava" podnela je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv osam neidentifikovanih policijskih službenika angažovanih sinoć na održavanju javnog reda i mira na protestu u Beogradu.

Prijavu su podneli zbog osnovane sumnje da su ti policijski službenici „izvršili krivično delo zlostavljanje i mučenje tako što su u 21 čas i 59 minuta na Terazijama u Beogradu, zlostavljali jednog od učesnika protesta“.

„Tri policijska službenika su učesnika protesta prvo udarala gumenim palicama i šutirala dok je on ležao bespomoćno na zemlji, a potom ga je preostalih pet u prolazu takođe udaralo gumenim palicama po glavi, leđima i nogama“, navedeno je u saopštenju.

Podnosilac krivične prijave skrenuo je pažnju Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da je „mučenje i drugo surovo, neljudsko ili ponižavajuće postupanje ili kažnjavanje apsolutno zabranjeno“ i da je „obaveza tužilačkih organa da u odnosu na sve navode o zlostavljanju preduzmu efikasnu i delotvornu istragu, da osumnjičene identifikuju i krivično gone“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar