Protest protiv rudarenja litijuma blokada Železničke stanice Novi Beograd Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Prof. Biljana Stojković objavila je na društvenoj mreži X (Tviter) snimak uz navode da je "300 specijalaca došlo da rastera nas 50" na blokadi na železničkoj stanici Novi Beograd.

Prema rečima Zlatka Kokanovića, policajci su upali oko 6 jutros, opkolili i izbacili ih sa stanice. U pratnji policije otišli u Pionirski park gde se i sada nalaze.

Ispred stanice se sada nalaze tri marice i pripadnici interventne jedinice, javlja reporterka N1.

Na drugoj lokaciji na kojoj su organizovane blokade, viđena je slična scena. Oko 200 pripadnika policije u punoj opremi i još najmanje 40-50 u civilu došlo je da rastera okupljene građene na Prokopu, rekla je potpredsednica SSP Marinika Tepić.

„Primetili smo oko 2h da dolaze vrlo intenzivno i u velikom broju policijaci u civilu, čak sam u jednom momentu i prišla trojici da pitam da li su policajci i oni su potvrdili. Oni su se bukvalno kao reke slivali dole i shvatili smo da nas opkoljavaju da bi nas snimali“, navodi Tepićeva i dodaje da su ih zatim oko pola 6h, pod punom opremom, sa fantomkama, pod punim naoružanjem, trčećim korakom opkolili.

Pročitajte još:

„Privedena su dvojica mladića Ivan Bjelić i Nikola Ristić, oni su se vezali za šine i nisu hteli da se povuku. Bilo je devojaka, starijih gospođa koje su plakale i obraćale im se kao majke i sestre, i bilo je zaista emotivno. Bilo je i suza, ali ne iz straha, već od izbezumljenosti i očaja čemu služi narodna policija i kako se ponaša i kakve naloge dobija“, navodi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare