Foto:Zoran Lončarević/Goran Srdanov/Nova.rs

Lider pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je na basket duel predsednika države Aleksandra Vučića. Kako je napisao na Tviteru, ako politički TV duel nije moguć, izaziva ga na basket utakmicu.

„Ako Vučić već devet godina ne sme da izađe na direktan TV duel sa bilo kim ko drugačije misli, izazivam ga da kao ljudi i Srbi odigramo jednu basket utakmicu 1 na 1 – kao uvod u slobodne i poštene izbore. A ne da pokazuje hrabrost na slabijima i nemoćnima. Pa neka bolji pobedi“, napisao je Obradović na Tviteru.

Iako su korisnici Tvitera ovakav potez okarakterisali kao detinjast i pomalo smešan, ali s druge strane provokativan i zanimljiv, Obradović je u svojoj nameri, čini se, ozbiljan.

PROČITAJTE JOŠ

„Pošto Aleksandar Vučić definitivno izbegava političke duele sa neistomišljenicima već uvek gostuje isključivo sam u nameštenim emisijama, smatrao sam da bi možda za njega bilo prihvatljivije da se takmičenje prebaci na sportski teren. Ali, da ne lupa banane deci već da izabere dostojnog protivnika. Iako je 9 centimetara viši od mene, računam da je čačanska škola košarke starija i bolja od novobeogradske, mada znam koliko se na Novom Beogradu uvek igrao ozbiljan basket“, rekao je Obradović za Nova.rs, aludirajući na Vučićeve sportske afinitete, ranije zabeležena „lupanja loptom“ i naravno, apsolutni hit – njegove aktuelne studije na Visokoj spotskoj i zdravstvenoj školi.

„Uopšte se ne šalim, možemo napraviti čitav sportski turnir između političkih lidera koji bi mogao biti dobar uvod u dijalog između vlasti i opozicije i jedno relaksiranje nagomilanih tenzija u susret stvaranju uslova za slobodne i poštene izbore. Trudim se da dam svoj doprinos u tom smislu, jer osim dijaloga i dogovora nema drugog dobrog i mirnog načina da izađemo iz ove političke krize u kojoj se već dugo nalazimo. Možda sam naivan, i verovatnije je da druga strana ne želi smirivanje tenzija, i znam da će ovo mnogima izgledati kao utopijska ponuda za neko drugo normalno vreme i prostor, ali ne mogu da prestanem da verujem da i Srbija može biti zdravo demokratsko društvo u kome će jednog dana svi lideri vlasti i opozicije učestvovati na nekom sportsko-humanitarnom turniru ili zajedno stajati na bini u Orašcu na Sretenje ili na Gazimestanu na Vidovdan, jer postoje stvari koje su iznad naših ideoloških i političkih razlika i trvenja“, govori Obradović za Nova.rs.

„Možda to ova dosadašnja generacija političara, u ovom korumpiranom sistemu koji ovde traje već 30 godina, ne razume, niti je to moguće sa ovakvom vlašću, ali smatram da kao predstavnik jedne nove generacije srpskih političara imam obavezu da politiku predstavim na ovakav, mnogo zdraviji način, kao interes opšteg dobra, a ne kao do sada lični i stranački interes“, zaključio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar