Zoran Babić, bivši v.d. direktora “Koridora Srbije” i visoki funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke, koji je 2019. godine bio u automobilu koji je učestvovao u udesu na naplatnoj rampi Doljevac u kojem je poginula Stanika Gligorijević, nakon ostavke i povlačenja iz politike stekao je dva stana u Beogradu, ukupne površine veće od 250 kvadrata, dva parking mesta, apartmane, parcele... Babić u kratkoj izjavi za Nova.rs tvrdi da ništa od ovog nije kupio sam, već je sve nasledio.

Babić, nekad prvi čovek “Koridora Srbije” i visoki funkcioner SNS, 2019. godine našao se u epicentru “afere Doljevac” kad je vozilo “Koridora”, u kojem su u tom trenutku bili Babić i njegov vozač, izazvalo udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević.

Ovaj udes pratile su brojne kontroverzedva minuta snimka s nadzornih kamera koji fale, povrede zbog kojih mnogi sumnjaju da je za volanom ipak bio Babić, porodica koja takođe sumnja u verodostojnost zvaničnih informacija…

Foto:JP Putevi Srbije

Babić je na kraju podneo ostavku na mesto v.d. direktora i povukao se iz politike. Ipak, on u ovom trenutku poseduje daleko više nekretnina nego kad je bio javni funkcioner i kad je, kako je govorio, posedovao pola stana od 69 kvadrata.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, on je, otkako se povukao iz javnosti, postao vlasnik različitih nekretnina – stanova, parcela, parking mesta, apartmana…

Stanovi, zemljište, parking mesta…

Kako se navodi u Katastru nepokretnosti, Babić zajedno sa svojom suprugom Sandrom poseduje dva stana u Beogradu i dva parking mesta, vlasnik je i 17 parcela od kojih su neke njive, a neke građevinsko zemljište. Takođe, nad četiri parcele u Vrnjačkoj Banji ima pravo korišćenja.

Što se tiče nekretnina koje Babić ima u prestonici, u pitanju su dva stana – jedan na Voždovcu, a drugi na Zvezdari. Šestosobni stan na Voždovcu površine je 216 kvadrata i nalazi se u potkrovlju. U istoj zgradi, Babić poseduje i dva parking mesta.

Zoran Babić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Zoran Babić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Takođe, Babić je vlasnik jednosobnog stana od 38 kvadrata na Zvezdari.

Izdaje apartmane

U Milutovcu, naselju u opštini Trstenik, Babić poseduje 5.382 kvadrata poljoprivrednog zemljišta i još jednu veću parcelu od oko 30.000 kvadrata.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, vlasnik je i pet objekata u Vrnjačkoj Banji – jedan od 321 kvadrata, potom od 251, pa od čak 726 kvadrata, a na kraju i dva manja objekta od po 26 i 16.

Svi osim najvećeg objekta nalaze se na istoj adresi – u ulici Dejana Petkovića.

Jednostavnom pretragom na guglu vidi se da se na toj adresi nalaze i luksuzni apartmani „Trifun“, koji su još pre skoro 20 godina dovođeni u vezu s Babićem.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako je i sam rekao, izdavanjem apartmana bavila se njegova majka.

„Sve sam nasledio“

Koja je vrednost svih ovih nepokretnosti nije poznato. U kratkoj izjavi za Nova.rs Babić kaže da je sve od objekata nasledio.

“Radi se o porodičnom nasleđu posle smrti moje pokojne majke, jer sam zbog smrti rođenog brata jedini naslednik”, navodi Babić.

Foto:Vesna Lalić

„Ako me je Vučić predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti…“

Zoran Babić dugo godina bio je poslanik Srpske napredne stranke, a pre povlačenja bio je na funkciji driektora Koridora Srbije.

Iz politike je otišao nakon nesreće na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je poginula Stanika Gligorijević. Lančani udes izazvao je automobil “Koridora Srbije”, u kojem su se nalazili Babić i njegov vozač Dejan Stanojević, koji je kasnije osuđen na četiri i po godine zatvora. Sigurnosne kamere na naplatnoj rampi snimile su nesreću, ali nedostaju dva minuta za koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojevremeno izjavio da je toliko užasan da nije za prikazivanje.

Nakon udesa Babić je podneo ostavku. U svojoj ostavci istakao je „da za njega kao člana i kao funkcionera Srpske napredne stranke čiji je predsednik Aleksandar Vučić nije potreban nikav poziv, ni naredba“.

Foto:JP Putevi Srbije

„Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti“, napisao je Babić u svojoj ostavci.

Povukao se iz politike, ali su se nekretnine namnožile…

BONUS VIDEO „Tih dva minuta nema, pa nema, nikada nećemo videti ceo snimak“: Očajna porodica Stanike Gligorijević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare