Foto: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je da zna da postoji ugovor između Telekoma i Telenora i nije negirao da se u njegovom Obrazloženju navodi da je cilj staviti tačku na poslovanje SBB-a i United Media. Kako otkriva Vučić, reč je o internom aktu Telekoma. Direktor Telekoma Vladimir Lučić to naziva zdravom konkurencijom.

Ugovor Telekoma i Telenora koji za cilj ima, kako pokazuju dokumenti, uništenje SBB-a i United Media još nije odobren od Komisije za zaštitu konkurencije.

Foto: N1

Predsednik Srbije pre neki dan rekao je da je samo u pitanju jezik, ali da ne treba zamerati Telekomu što želi da opstane na tržištu. Danas, međutim, ima više detalja.

N1: Rekli ste da je u ugovoru koji se sklapa između Telekoma i Telenora, gde piše da je cilj da se stavi tačka na poslovanje SBB i United Media, u pitanju jezik. Kakav tačno jezik? Je l’ to jezik poslovanja srpskih kompanija? Na toj sednici se pominjete i Vi da ste vi tražili takav ugovor. Ja lično ne verujem da ste vi tražili uništenje neke kompanije, pa ni SBB-a. Imate li informacije o tome?

Vučić: To ste izmislili. Naravno da ne verujete, jer ste to izmislili. To nigde ne piše.

I dok predsednik zna, kako tvrdi, šta gde piše, i tvrdi da ga ne zanima šta rade Telekom i Telenor, ipak zna kakva dokumenta usvaja Telekom.

Vučić: Ja nemam pojma ni šta rade Telekom i Telenor, niti me zanima, ali niste rekli građanima Srbije da se radi o internom aktu, ne o spoljnom opšteobavezučujem aktu, već o internom aktu, unitrašnjem aktu preduzeća Telekom Srbija gde oni govore kako i na koji način da pobede svoju konkurenciju i ništa više.

Ekonomski novinar Miša Brkić smatra da time što je reč o internom dokumentu, on dobija još više na značaju.

„S obzirom na to šta je rečeno u tom internom dokumentu, i zanimljivo je da ljudi koji su pisali taj dokument ili su potpuni biznis amateri koji bi morali da znaju da se ni u internom dokumentu takva namera ne sme napisati, ili su previše bahati da mogu sebi da dozvole takav luksuz računajući da ako neko i provali takav dokument, da to njima nije važno jer njihova moć je toliko velika da to ne treba bi da kriju“, objašnjava Brkić.

Dokument je potpisao aktuelni direktor Telekoma Vladimir Lučič koji već nedelju dana izbegava da da izjavu za N1, ali je danas je za Pink objasnio da se sve radi sa ciljem zdrave konkurencije.

„Zdrava konkurencija je normalna, zdrava konkurencija svakog od nas tera da bude dobar prema korisniku, ko je dobar prema korisniku ne treba da se brine konkurencije“, poručuje Lučić.

Predsednik Srbije, međutim, ne pominje zdravu konkurenciju već napada N1 da želi njegovo uništenje.

Vučić: Nisam verovao da je moguće da želite uništenje nečijeg predsednika i njegove porodice.

N1: Je l’ možemo da se vratimo na ugovor, pošto pričate nešto što nije istina.

Vučić: Pustite me da završim.

N1: Možete da odgovorite na pitanje, niko vas to nije pitao.

Vučić: Na kraju se pokazalo kao istina.

N1: Šta se pokazalo kao istina?

Vučić: To da ste šest meseci vodili kampanju protiv mene i moje porodice u slučaju „Jovanjica“.

N1: Je l’ možete sad da se vratite na pitanje Telekoma i Telenora?

Iako je svim drugim aferama vlasti o kojima izveštava N1 predsednik Srbije pokušao da izbegne odgovor da li je jezik koji koristi Telekom jezik poslovanja u Srbiji, predsednik se vratio i na 2008.

Vučić: Interesuje me Telekom onoliko koliko je državno vlasništvo u njemu, da budu snažniji i jači, a ne slabiji kako biste vi želeli da budu uništeni, kako je vlasnik vaše kuće krenuo da ih uništava sa Draganom Đilasom i ostalim članovima DS-a od 2008. do 2012. godine.

N1: Zamenjujete teze, tamo piše da je cilj da se stavi tačka na poslovanje SBB-a i United Media.

Vučić: Ja nikada neću dozoliti da se stavi tačka na vaše poslovanje, jer bez vas život u našoj zemlji i istina u našoj zemlji ne bila toliko očigledna.

Podsetimo, po saznanjima N1 televizije, na sednici Izvršnog odbora Telekoma na kojoj su predstavljeni ciljevi ugovora sa Telenorom više puta je ponovljeno da je taj dogovor sklopljen između srpskog i mađarskog predsednika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar