Aleksandar Vučić i Žaklina Tatalović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, odgovarajući na pitanja novinarke N1 Žakline Tatalović, da "nema pojma ni šta rade Telekom i Telenor, niti ga zanima". "I drugo, niste rekli građanima Srbije da se radi o internom aktu. Ne o spoljnom opšte-obavezujućem aktu. Već o internom aktu, unutrašnjem aktu preduzeća gde oni govore kako i na koji način da pobede svoju konkurenciju i ništa više", rekao je Vučić.

„Što se tiče Telekoma i Telenora, čuli su svi građani i sad kad sam postavio pitanje da mi navedete imena stručnjaka iz Telekoma, niste znali nijedno ime da mi navedete. Naravno, ja nemam pojma ni šta rade Telekom i Telenor, niti me zanima. I drugo, niste rekli građanima Srbije da se radi o internom aktu. Ne o spoljnom opšte-obavezujućem aktu. Već o internom aktu, unutrašnjem aktu preduzeća gde oni govore kako i na koji način da pobede svoju konkurenciju i ništa više. Pošto vi sa tim trikovima misleći ‘vi ne verujete’ pa ne znam šta… Verovali ili ne, vi koji mislite da bi neko želeo da vas uništi mi dajete najveću snagu. A reći ću vam i zašto. Sa brojnim besmislicama, izmišljotinama i lažima, koje na dnevnom nivou plasirate i protiv mene, i protiv države i protiv moje porodice, 24/7 vodeći kampanju, a ja, vidite, nisam verovao da je moguće da želite uništenje nečijeg predsednika, da želite uništenje njegove porodice iako su me svi ljudi uveravali da baš to želite. Ja nikad nisam verovao….“, rekao je Vučić.

N1: Možemo li da se vratimo na ugovor o Telekomu i Telenoru, jer pričate da neko želi uništenje Vaše, a to uopšte nije tačno.

Vučić: Ma sve u redu, da me pustite da završim.

N1: Pa možete li da odgovorite na pitanje, to vas niko nije pitao.

Vučić: …Ja im nikad nisam verovao, ali se na kraju pokazalo kao istinito.

N1: Šta se pokazalo kao istinito?

Vučić: Pa to da ste, recimo, šest meseci vodili kampanju protiv moje porodice i mene lično vezano za slučaj Jovanjica.

N1: Možete li sad da odgovorite na pitanje o Telekomu i Telenoru?

„Pitam sad sve ljude ovde prisutne, šta je bilo oko afere Jovanjica? Gde se pojavio bilo ko od nas, na bilo koji način, bilo kada? Nigde. I to je problem onih ljudi, jer kad nemaju argumente, služe se lažima na dnevnom nivou, misleći da će nekoga lažima da uplaše, misleći da lažima mogu nekoga da pobede. Moji snovi su drugačiji. I od Telekoma i od Telenora i od Junajted grupe i od 619 miliona evra Đilasovih ukradenih od našeg naroda i od njegove koalicije sa vašim vlasnikom Šolakom i od svih drugih, ne interesuju me oni. Interesuje me Telekom onoliko koliko je državno vlasništvo u njemu da budu snažniji i jači, a ne slabiji kako biste vi želeli da budu uništeni i kako je vlasnik vaše kuće krenuo da ih uništava zajedno sa Draganom Đilasom i ostalim ljudima iz Demokratske stranke od 2008. i 2012. godine“, rekao je Vučić.

N1: Ali, zamenjujete teze, tamo stoji da želi da se stavi tačka na poslovanje SBB i Junajted medije.

„Ja nikada neću dozvoliti da neko stavi tačku na vaše poslovanje, iz prostog razloga što bez vas život u našoj zemlji i istina u našoj zemlji ne bi bila toliko očigledna. I zato što sam neko ko je demokratski predsednik, ko želi da se demokratija u našoj zemlji razvija i ko želi da uvek imamo tako snažno izraženo, ne samo drugačije mišljenje, nego i bezbroj izmišljotina, jer tada istina dolazi do punog izražaja. Dakle moj odgovor vam je – nikada tako nešto neću dozvoliti, ni na koji način“, kaže Vučić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare