Foto: Nova.rs

Pre samo dve nedelje izgledalo je da će nelegalno sagrađeni objekat na Pančićevom vrhu konačno biti porušen. Ali, ispostavilo se da se ustvari radi o adaptaciji objekta. Naime, iako je iz ministarstva građevine zvanično najavljeno da je rušenje počelo, građevinski radnici su zapravo imali zadatak da objekat preurede kako bi izgledao kao da je montažni, a za koji je investitorka prvobitno i dobila dozvolu. 

Evidentno je da je površina objekta koji je imao 1.000 kvadrata smanjena, a objekat se oblaže drvetom kako bi izgledao kao privremeno montažni. Ovo je još jedan u nizu pokušaja da se umesto rušenja, kako to zakon nalaže, legalizuje nelegalni objekat na Pančićevom vrhu, sagrađen u zaštićenom području Nacionalnog parka Kopaonik.

Kako se može videti na terenu, investitorka Snežana Mitković je uklonila krov i drugi sprat objekta i tu se zaustavila. Sada su u toku radovi na prizemlju i prvom spratu, ali ovog puta se ne radi o rušenju.

Naime, angažovani radnici su nalili gornju ploču bitumenom, urađena je hidroizolacija, a pored objekta je građa pripremljena za krov. Istovremeno se objekat oblaže drvenim gredama kako bi izgledao kao brvnara odnosno privremeni drveni objekat – ski bife.

Praktično, sve ovo ukazuje na to da investitorka nema nameru da sruši nelegalni objekat, već da ponovo pokušava da izigra zakon tako što će pokušati da ga adaptira kako bi izgledao kao privremeni montažni objekat od 150 kvadratnih metara, za koji je dobila dozvolu od opštine Brus. Osim toga, brvnara bi morala da bude izgrađena od drveta, a ne cigli i betona kao što je ovde slučaj.

Foto: Nova.rs

Ministarstvo građevine je samo nekoliko dana nakon što ga je preuzeo novi ministar Tomislav Momirović, saopštilo da ih je invеstitorka bеspravno izgrađеnog objеkta na Pančićеvom vrhu Snеžana Mitković obavestila da je nastavila radovе na uklanjanju objеkta.

Ministarstvo je, inače, u svom poslednjem saopštenju o slučaju nelegalne gradnje na vrhu Kopaonika, navelo da će, ako investitor sam ne ukloni objekat kako je naloženo rešenjem republičkog građevinskog inspektora, nadležna inspekcija Ministarstva građevinarstva izvršenje sprovesti prinudnim putem.

Ministarstvo građevine još uvek nije saopštilo da li je građevinski inspektor izašao na teren i proverio šta se dešava sa nelegalnim objektom na Pančićevom vrhu kao i zbog čega nisu zaustavljeni radovi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare