Generalna direktorka Delta real estate Zorana Burlić potvrdila je da novi vlasnik u obnovu Sava centra uložiti 60 miliona evra, što je više od zahtevanih 50 miliona u petogodišnjem periodu.

Na pitanje Nova.rs šta će biti sa brojnim privatnim zakupcima prostora u Sava centru, ona je odgovorila da će sa početkom rekonstrukcije i oni morati da napuste svoje lokale.

„Videćemo, ali kao što znate, kada krene rekonstrukcija, poslovni prostor mora da se isprazni, jer reč je o kompletnom renoviranju tog prostora“, istakla je Burlić.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kada je reč o projekciji vremena potrebnom za rekonstrukciju, ona je navela da je rok pet godina da se završi investicija.

„Mi očekujemo da ćemo krenuti u tu investiciju čim se steknu uslovi i da će se to završiti u kraćem roku“, rekla je Zorana Burlić.

Smatra da je cena od 17,5 miliona evra visoka, s obzirom na neophodna ulaganja.

„Smatram da malo koja kompanija u ovo vreme, ne samo u zemlji već i u regionu, može da iznese ovoliku investiciju i da bude sigurna da će biti uspešan projekat i da će Sava centar i Beograd postati jedan od najvažnijih kongresnih centara u regionu“, ocenila je direktorka Delta real estate.

Prema njenim rečima, bilo je očekivano da Delta bude kupac Sava centra, s obzorom da je on funkcionalno povezan sa hotelom Crowne plaza, koji je u vlasništvu kompanije Delta.

„Uz sve iskustvo koje imamo u ovom segmentu poslovanja i vođenju hotela, mislim da je bilo logično da imamo interes da kupimo Sava centar“, istakla je ona.

Rekonstrukcija Centra Sava počeće, kaže „čim se steknu uslovi“.

„Prvo moramo da uradimo projekat. Plan nam je da angažujemo najpoznatije svetske projektante iz oblasti kongresnog turizma, da vidimo kako ćemo da pozicioniramo taj kongresni centar i onda da krenemo u izradu projekta i pribavljanje svih dozvola za rekonstrukciju“, objasnila je Burlić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare