Foto:TANJUG/ BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

U Beogradu je do kraja avgusta izdato građevinskih dozovla za izgradnju 712.000 kvadrata, a očekuje se da do kraja godine bude izgradjeno 300.000 kvadrata, izjavio je gradonačelnik Beograda Goran Vesić.

Vesić je za televiziju Prva izjavio da je u ovoj godini izdato šest puta više građevinskih dozvola nego 2012. godine, što je pokazatelj, kako je naveo, koliko se danas više gradi.

Vesić je naveo da na gradilištu naselja Beograd na vodi svakodnevno radi 2.800 radnika, a da, što se radova na sobraćajnicama tiče, „radi se na svakom ćošku“.

On je najavio da će radovi u Ulici Cara Dušana biti završavani postepeno, kako će i ulica biti puštana u saobraćaj, odnosno otvarana za pešake, od kraja oktobra, do početka januara naredne godine, kada treba da se uspostavi i tramvajski saobraćaj.

„Promenili smo kompletnu instalaciju, uradjena je kompletna rekosntrukcija svega što postoji ispod same ulice“, rekao je Vesić i dodao da je tako nešto uradjeno prvi put nakon 70 godina.

Vesić je rekao i da će se u ponedeljak znati izvodjač radova za izgradnju groblja kućnih ljubimaca, koje treba da bude završeno do juna naredne godine

On je rekao i da će Beograd biti medju prvih deset gradova u Evropi koji će imati groblje kućnih ljubimaca, kao i da postoji velika potreba s obzirom na to da se procenjuje da u Beogradu ima izmedju 100.000 i 150.000 kućnih ljubimaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare