Sava centar Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U petak, 25. septembra u 13 časova, otvaraju se ponude za kupovinu Centra "Sava" u Beogradu. Rok za dostavu ponuda na adresu prodavca - Gradsku upravu grada Beograda, još traje, sve do 10 sati ujutru.

Posle neuspešne prodaje Sava centra 21. avgusta, kada nijedan investitor nije poslao svoje pismo o zainteresovanosti, Grad Beograd ponovo je oglasio prodaju Sava centra. Ovaj put, početna cena je 21,9 miliona evra, koja je niža za 5,5 miliona evra od prethodne.

Prvi, neuspešni put

Početna cena za kupovinu “Sava centra” bila je 27,4 miliona evra, a novi vlasnik bi bio u obavezi da uloži još najmanje 50 miliona evra u njegovu obnovu.

Na prodaju je oglašen objekat poslovnih usluga Centar Sava u Ulici Milentija Povića, kao i katastarska parcela ukupne površine 29.374 kvadrata.

Zainteresovani kupci, da bi učestvovali u postupku, moraju da uplate depozit od 2,1 milion evra.

Predviđeno je da se kupac obaveže da u roku od pet godina od dana isplate celokupnog iznosa kupoprodajne cene, izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta poslovnih usluga, čija ukupna vrednost ne može biti niža od 50 miliona evra.

Sava centar se kupuje „u viđenom stanju“, bez prava kupaca na naknadnu reklamaciju. Takođe, novi vlasnik neće smeti da menja funkciju Sava centra koji mora da se i na dalje bavi kongresnim turizmom.

Uz bankarsku garanciju, kupac će, u slučaju da ne ispuni u celosti svoje obaveze, morati da plati novčanu kaznu u visini od 20 odsto od kupoprodajne cene.

Ukoliko na adresu Grada pristigne jedna pisana ponuda – taj ponuđač biće odmah i proglašen za kupca.

Ako pristigne više njih, sa istom kupoprodajnom cenom, zainteresovani kupci dobiće dodatni rok od tri dana kako bi dostavili nove ponude.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar