Foto:Promo

"U procesu analize angazovali smo eksterne stručnjake koji su zaključili da investicija od skoro 80 miliona evra ne bi bila isplativa. To je, nažalost, razlog zbog koga se na tender, sada i pod ovakvim uslovima, nismo javili", saopštila je kompanija "Delta", nakon što se nisu javili na poziv da dostave ponudu za kupovinu "Sava centra".

Podsetimo, Grad Beograd raspisao je tender za prodaju Sava centra, uz prodajnu cenu od 27 miliona evra i obavezno ulaganje od najmanje 50 miliona.

Potencijalni kupci trebalo je da do danas dostave izjave o zainteresovanosti i uplate depozit od 2,74 miliona evra.

„Kao društveno odgovornoj kompaniji, izuzetno nam je stalo da Beograd i Srbija dobiju moderan i funkcionalan kongresni centar. Takođe, kao kompaniji koja za jednu od osnovnih delatnosti ima hotelijerstvo, bilo bi nam u interesu da takav jedan centar mi izgradimo i njime upravljamo.

Sava centar, kako ga mi vidimo, bio bi veoma važna karika za razvoj kongresnog turizma i kulture, ali i objekat na koji bi građani Beograda i Srbije bili izuzetno ponosni. Međutim, kao kompanija koja posluje na tržištu, Delta investira vodeći računa o interesima svih zainteresovanih strana: naših partnera, klijenata, zaposlenih, banaka, društvene zajednice. Ako taj interes ne možemo da zaštitimo, onda ne investiramo“, saopštila je kompanija „Delta“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar