Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Udruženje radnika na internetu je, na stranici i u grupi na Fejsbuku, objavilo anketu i pozvalo sve radnike na internetu da se izjasne o predlogu Vlade za regulisanje obaveza fizičkih lica po osnovu poreza i doprinosa na prihode iz inostranstva. Iako je anketa i dalje otvorena, iz Udruženja su saopštili da rezultate ankete u prva 24 sata pokazuju da je 99 odsto radnika na internetu protiv ponuđene odluke.

Osim na Fejsbuku, članovima Udruženja dobili su istu anketu mejlom, kako bi članovi mogli odvojeno da se izjasne.

Anketa sadrži samo jedno pitanje: Da li prihvatate predlog Vlade?

Javno dostupnu anketu na Fejsbuku popunilo je 2927 ljudi koji su se izjasnili na sledeći način:

NE prihvata predlog Vlade 2892

Prihvata predlog Vlade 35

Anketu za članove popunilo je 617 ljudi:

NE prihvata predlog Vlade 613

Prihvata predlog Vlade 4

Povezane vesti:

„Udruženje radnika na internetu je na poslednjem sastanku u okviru pregovora sa Vladom dobilo predlog o rešenju problema oporezivanja frilensera koje mi smatramo neadekvatnim, nerealnim i neprihvatljivim. Na našem vebsajtu objavili smo šta taj predlog tačno podrazumeva, kao i kalkulaciju finansijskog opterećenja uz desetogodišnji reprogram navodnog duga“, podsećaju u saopštenju.

Navode sa je anketa je potvrdila stav Udruženja da predlog Vlade ne može da bude rešenje problema oporezivanja frilensera, te je 99 odsto radnika na internetu odbilo predlog Vlade.

„Smatramo da Vlada mora uvažiti izjašnjavanje radnika na internetu i prihvatiti zahteve koje ponavljamo već četiri meseca. Mi nećemo odustati od naših zahteva i borićemo se dok god ne dođemo do pravednog, realnog i održivog rešenja koje će nam omogućiti da nastavimo sa radom i našim životima“, poručuju.

Podsećamo, 5. februara održan je poslednji u nizu pregovora između predstavnika Udruženja radnika na internteru i predstavanika Vlade. Radnici na internetu su nakon uzvaršenog sastanka izjavili da predstavnici Vlade nisu usvojili njihove zahteve i ponudili potpuno neprihvatljiv način za rešavanje dosadašnje poreske obaveze, zbog čega prekidaju pregovore i borbu za svoja prava nastavljaju na drugi način.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar