Miran Pogačar, sastanak, frilenseri
Miran Pogačar Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pregovori frilensera i predstavnika Vlade Srbije ponovo su danas prošli bez uspeha, javlja reporter Nova.rs.

Miran Pogačar, predstavnik radnika na internetu, rekao je kratko za Nova.rs nakon sastanka koji je trajao više od sat i po vremena da su spremni na na nove proteste.

„Tražili su bes – imaće bes“, rekao je Pogačar.

„Vlada je izložila predlog koji smo čuli prethodnih dana, a predlog nisu hteli da menjaju ni u jednom koraku. Ništa se nije promenilo. S tim u vezi, znam da svako ko ovo gleda pita te ljude  – da li ste normalni da insisitirate na plaćanju nečega za šta ništa nećemo dobiti, osim duga i dužničkog ropstva“, rekao je on.

„Imam da poručim: „Tražili su bes – dobiće bes“. Zajedno pozivamo ljude da izađu na ulicu 24. aprila. Ako nekim slučajem vlada preduzme korake da ovu pljačku sprovede ranije, ranije čemo i izaći na ulicu. A 10. aprila ćemo pružiti podršku na ekološkom protestu. Biće nas više hiljada, ako ne i desetine hiljada“, rekao je Pogačar.

Podsetimo, radnici na internetu već su imali pregovore sa Vladom Republike Srbije oko uslova poslovanja, ali oni su propali. Pregovori vlasti i flilensera trajali su tri nedelje, nakon čega obe strane nisu menjale svoje početne pozicije.

Miran Pogačar, sastanak, frilenseri
Miran Pogačar Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nakon masovnih protesta, delovalo je da je došlo do ublažavanja stavova vlasti, a predsednik se ponovo oglasio pre nekoliko dana kada je u jednoj emisiji izjavio da im ipak ne treba naplaćivati porez.

„Ja mislim da tim ljudima je potrebno omogućiti da rade. Sad je jasno kakav porez treba da plate, ali nemojte da im naplaćujete retroaktivno“, rekao je Vučić.

Miran Pogačar, sastanak, frilenseri
Miran Pogačar Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U ponedeljak je stigao novi predlog, a frilenseri su rekli da on možda i gori od prethodnog, što je potvrđeno nakon današnjih pregovora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare