Korak po korak: Kako da se prijavite za 3.000 dinara

Biznis 01. jun. 202110:19 > 16:2712 komentara
Podeli:
Novac, dinari, pare
Foto: Shutterstock

Počelo je prijavljivanje građana Srbije starijih od 16 godina koji su do sad dobili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa preko portala Uprave za trezor koje će trajati do 15. juna. To možete da uradite u nekoliko jednostavnih koraka.

Ukoliko želite da se prijavite za 3.000 dinara, kada pristupite sajtu Uprave za trezor kliknite na polje „Prijava vakcinisanih građana za 3.000 dinara“ i odaberete opciju „podnošenje prijave. Nakon toga će se otvoriti polje za unos podataka.

Foto: print screen Uprava za trezor

Neophodno je da, kao i prilikom prijave za 30 plus 30 evra unesete samo tri podatka – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun.

Oni koji nemaju račun u banci mogu da odaberu naziv banke u kojoj žele da im bude uplaćen novac. Nakon toga će im automatski biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Foto: print screen Uprava za trezor

Nakon unosa svih podataka i klika na polje „pošalji zahtev“ pojaviće se pojava sledećeg sadržaja:

Povezane vesti:

„Vaša prijava za novčanu pomoć je evidentirana. Molimo da ispravnost unetih podataka proverite na strani Provera statusa prijave„.

Građani koji budu prošli kroz opisan postupak danas pre 12 časova dobiće obaveštenje da proveru prijeve mogu izvršiti nakon 12.

Osim penzionera i osoba koji izdržavaju zatvorske kazne svi drugi građani, koji ispunjavaju uslove, treba da se prijave, uključujući i korisnike socijalne pomoći. U suprotonom ovaj novčani iznos neće dobiti.

Iako je državnom uredbom predviđeno da pravo na 3.000 dinara imaju građani stariji od 16 godina koji su do 31. maja primili bar jednu dozu bilo koje vakcine protiv kovida 19, ministarka rada Darija Kisić Tepavčević najavila je da će ovo pravo moći da ostvare i oni koji su se do juče prijavili za vakcinaciju preko portala eUprave i prvu dozu vakcinu prime u narednih sedam dana.

Ministar finasija Siniša Mali najavio je da će u petak, 4. juna biti otvoren i kontakt centar preko kog će biti moguća prijava.

Uredbom koju je donela Vlada Srbije, predviđeno je da isplata počne u junu, dok je u jučerašnjem saopštenju istaknuto da će „isplate biti realizovane odmah po završetku prijave“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar