Gde da se prijavite za 3.000 dinara za vakcinisane

Biznis 01. jun. 202107:08 > 07:38
Podeli:
30 evra pomoći
Foto: Shutterstock

Građani Srbije stariji od 16 godina koji su do sad dobili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, ali i oni koji su se prijavili za vakcinaciju i u narednih nedelju dana prime prvu dozu, mogu do 15. juna da se prijave za pomoć države u iznosu od 3.000 dinara preko portala Uprave za trezor.

Prijava za 3.000 dinara na sajtu Uprave za trezor pčela je danas i trajaće sve do 15. juna.

Osim penzionera i osoba koji izdržavaju zatvorske kazne svi drugi građani, koji ispunjavaju uslve, treba da se prijave, uključujući i korisnike socijalne pomoći. U suprotonom ovaj novčani iznos neće dobiti.

Povezane vesti:

Iako je državnom uredbom predviđeno da pravo na 3.000 dinara imaju građani stariji od 16 godina koji su do 31. maja primili bar jednu dozu bilo koje vakcine protiv kovida 19, ministarka rada Darija Kisić Tepavčević najavila je da će ovo pravo moći da ostvare i oni koji su se do juče prijavili za vakcinaciju preko portala eUprave i prvu dozu vakcinu prime u narednih sedam dana.

Za prijavu preko portala Uprave za trezor neophodno je dostaviti sledeće podatke: jedinstveni matični broj građana, registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji će se uplatiti novčana pomoć.

Ministar finasija Siniša Mali najavio je da će u petak, 4. juna biti otvoren i kontakt centar preko kog će biti moguća prijava.

Uredbom koju je donela Vlada Srbije, predviđeno je da isplata počne u junu, dok je u jučerašnjem saopštenju istaknuto da će „isplate biti realizovane odmah po završetku prijave“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar