Foto: EPA-EFESTEPHANIE LECOCQ/Shutterstock

"Današnjim poskupljenjem struje, kako za građane tako i za privredu, aktuelna vlast je pokrenula točak nove inflacije i najavila neizvesnost u pogledu budućeg snabdevanja električnom energijom", ocenjeno je iz sindikata Sloga.

Iz Sloge primećuju da se umesto odgovornosti i kažnjavanja zbog grešaka rukovodstva EPS-a, odgovornost opet prebacuje na nedužne građane i buduća pokoljenja koja će te sve njihove greške morati da otplaćuju kroz dalje siromašenje i mentorstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koje će brinuti o budućoj ceni struje za domaćinstva u Srbiji.

„Uostalom, do tih podataka je došao i Demostat koji je potvrdio da je jedna od opcija Vlade Srbije da sa MMF-om napravi aranžman koji bi podrazumevao da ta finansijska organizacija dobije pravo da učestvuje u upravljanju EPS-om, što bi bila katastrofa po Srbiju i njenu energetsku (ne)zavisnost“, navodi se u saopštenju.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” zahtevaju što hitnije formiranje nove Vlade Srbije kako bi preuzela punu odgovornost za sve buduće poteze i kako bi odmah, bez čekanja na novembar i januar sledeće godine donela hitnu odluku o trenutnom povećanju minimalne cene rada i penzija, od 01.09.2022. godine, u skladu sa dvocifrenom inflacijom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar