PKB Poljoprivredni Kombinat Beograd
PKB Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Vlada Srbije i nadležna ministarstva ne znaju da objasne po kom pravnom osnovu je 2.212 penzionera, bivših radnika PKB Korporacije, od kraja prošle i u ovoj godini iz Fonda solidarnosti primilo pomoć vrednu gotovo 2,5 miliona evra, piše Danas.

List prenosi da je Vlada Srbije od oktobra do aprila, po ovom pitanju, donela pet zaključaka, ali se ni u jednom ne pominje koji je član tog zakona bio osnova za odluku.

Pitanje je kako se određeno da se za 30 i više godine staža u PKB dobija 1.500 evra, za 15 do 30 godina 700, a za manje od 15 sleduje 300 evra, a odgovori su zatraženi od Vlade Srbije, pres službe i kabineta premijere, Ministarstva za rad, kao i od Fonda solidarnosti.

Nema objašnjenja ni zašto i ostali radnici PKB, koji još nisu penzioneri, nisu imali pravo na tu pomoć, po istoj analogiji da se akcije određuju prema stažu, piše Danas.rs.

Prema evidenciji Fonda, do 23. maja ove godine, penzionerima PKB je isplaćeno 269.230.333,98 dinara ili gotovo 2,5 miliuona evra, a novac je obezbeđen iz budžeta.

Najveći deo PKB prodat je 2018. godine kompaniji Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

BONUS VIDEO – Izgorelo oko 400 kvadratnih metara krova nekadašnje zgrade „PKB“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar