Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Elektroprivreda Srbije izgubila je spor koji je vodila protiv penzionera Nenada Ružića (79) iz Sombora, od kog je za navodne neplaćene račune, pred Osnovnim sudom u Somboru potraživala 121.000 dinara.

Sud je doneo odluku da se rešenje o izvršenju Javnog izvršitelja u celosti ukida, a da Ružić mora da plati samo 38.000 dinara, što je realna visina njegovog duga za potrošenu elelektričnu energiju.

Nenadu Ružiću je 2019. godine struja isključena, zbog fiktivnog duga koji je nastao tako što se, kako je u septembru ispričao za N1, dešavalo da tokom jednog meseca dobije i po tri računa, sa različitim iznosima duga za struju.

Ružić podseća i na 86. član Zakona o zaštiti potrošača, koji kaže da je zabranjeno obustaviti pružanje usluge snabdevanja toplotnom energijom, ukoliko u domaćinstvu živi neko ugrožen zbog godina ili bolesti.

On kaže da će se žaliti na odluku Osnovnog sud u Somboru kojom je odbijen njegov zahtev da mu JP „Elektroprivreda Srbije“ Beograd novčano nadoknadi štetu u visini od 500 evra za svaki mesec od isključenja električne energije, a na ime pretrpljenog bola, patnje i ugrožavanja života, kao i dodatnih troškova za obezbeđivanje normalnog življenja tokom više od dve godine koliko je živeo bez struje.

Bonus video – Kakvi vetrovi duvaju u EPS?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar