Valy Foto:printscreen/facebook

Poslovne jedinice VALY doo u Valjevu i Loznici pokrenule su program tehnološkog viška za oko 150 radnika, upozorava sindikat Sloga.

Od ponedeljka je u obe poslovne jedinice započeto otpuštanje zaposlenih, kaže se u saopštenju ovog sinikata.

„Ono što nas kao sindikat zabrinjava je na osnovu kojih kriterijuma je izvršena selekcija utvrđivanja tehnološkog viška i otpuštanja, jer su bez posla i egzistencije ostale dve samohrane majke, udovice, od kojih jedna izdržava čak troje dece, što smatramo „gaženjem osnovnog ljudskog dostojanstva i prava na život“.

PROČITAJTE JOŠ:

Sindikat Sloga će od poslodavca tražiti da mu se dostavi informacija o kriterijumima koje je uzimao u obzir kada je pravio spisak za otpuštanja, kao i informaciju da li je taj spisak pravljen s reprezentativnim sindikatom UGS “Nezavisnost“, jer program tehnološkog viška mora sadržati i socijalne kriterijume i konsultovanje sa sindikatom.

Italijanska kompanija „Golden Lady“, koja se bavi proizvodnjom čarapa, ženskog i muškog rublja, posluje u Srbiji dvadeset godina u okviru doo VALY, zapošljava oko 1700 radnika i tokom pandemije je uzimala novčanu pomoć od države.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar