Foto: Promo

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najoštrije osuđuju podmuklo i bezočno postupanje MUP-a Srbije, Policijske uprave Užice i nadležnog Tužilaštva, koji su sinoć našem sindikalnom kolegi iz Gradskog odbora Sloge u Užicu, Gliši Vidoviću, sindikalcu, diplomiranom pravniku i policajcu uručili rešenje o udaljenju sa rada do okončanja disciplinskog postupka.

Vidović je osumnjičen za KD Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. st.1. KZRS, jer je “navodno” u službenom telefonskom razgovoru pravnici AD Putevi Užice rekao da je „brz na obaraču”.

Tražimo momentalno povlačenje rešenja o suspenziji i odgovornost svih u MUP Užice i Tužilaštva koji su učestvovali u sramnom činu kvalifikacije dela i udaljenja sa posla kolege Vidovića, jer su ga tretirali i procesuirali kao policijskog službenika, izuzimajući činjenicu da je on predsednik Gradskog odbora Sloge Užice i predsednik Sindikata policije Sloga.

Ovim je ne samo narušeno njegovo pravo na rad i pravo na profesiju, već i pravo na sindikalno delovanje i autonomiju sindikalnog rada, koje je zagarantovano Ustavom, zakonima i međunarodnim poveljama čiji je Srbija kao demokratska država potpisnik.

Istina je da je Glišo Vidović, predsednik Gradskog odbora Sloge u Užicu i predsednik Sindikata policije Sloga suspendovan ekspresno i bez konkretnih dokaza, “samo na reč”, a jedini razlog je to što je direktoru puteva Leki Korićancu u ime sindikata podneo dve prijave inspekciji rada zbog kršenja prava zaposlenih u Putevima Užice.

Kao sindikat moramo da ocenimo da je njegovo udaljenje sa posla potvrdilo i ono o čemu se sve više priča, a to je da su policija i tužilaštva sve više u službi lokalnih stranačkih moćnika, koji ne prezaju da se zarad ličnih interesa i čerupanja državnog novca služe podmuklim i gnusnim lažima, klevetama i sl.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će nakon sastanka svojih organa obavestiti javnost o daljim sindikalnim potezima, uključujući i moguće radikalnije delovanje u vidu protesta i blokada kako bi skrenuli pažnju na nezakonito postupanje i pritisak na sindikalno organizovanje u Srbiji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar