Niš, grad Niš, Srbija, centar grada, spomenik, glavni trg u Nišu
Foto: Shutterstock/Dejan Trajkovic

Gradonačelnici i predsednici 25 lokalnih samouprava iz Srbije potpisali su danas svečanu povelju o osnivanju Kluba opština i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC klub) i obavezali se da će udruženim snagama raditi na unapređenju uslova poslovanja na lokalu, saopštila je danas Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Reč je o lokalnim samoupravama koje su uspešnim prolaskom kroz program Sertifikacije opština s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE) stekle potvrdu da pružaju usluge po najvišim međunarodnim standardima. U BFC klubu su i gradovi i opštine koji su trenutno u procesu sertifikacije, a još sedam se opredelilo da uđe u proces i pristupi novom, sedmom radnom telu NALED-a.

Članovi BFC kluba biće Niš, Kragujevac, Novi Sad, Loznica, Čačak, Kraljevo, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Leskovac, Zrenjanin, Požarevac, Lapovo, Ćuprija, Šabac, Paraćin, Inđija, Mionica, Velika Plana, Zaječar, Bor, Subotica, Sombor, Užice i Valjevo.

U saopštenju se navodi da je prva predsedavajuća platformom za dijalog najuspešnijih samouprava sa državom, privredom i međunarodnom zajednicom gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar