Foto: N1

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je danas tokom obilaska Luke "Antverpen" u Belgiji da je Luka "Beograd" jedan od značajnijih projekata čiju realizaciju resorno ministarstvo i Vlada Srbije pripremaju, a koji po svojim potencijalima ima, kako tvrdi, mogućnost da postane najznačajniji lučki projekat na Dunavu.

Trenutno se razmatra konačno rešenje za novu lokaciju Luke „Beograd“, a početak radova se očekuje krajem 2023. godine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Interesovanje Luke ‘Antverpen’ za učešće u realizaciji ovog projekta potvrđuje da imamo kvalitetan projekat, pri čemu je svako ulaganje u vodni saobraćaj istovremeno ulaganje i u zaštitu životne sredine, s obzirom na to da govorimo o ekološki najprihvatljivijem vidu transporta“, ukazao je ministar Momirović.

Direktor Luke „Antverpen“ Kristof Vateršut upoznao je ministra Momirovića sa poslovnim rezultatima i izrazio zainteresovanost ove kompanije da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nove luke u Beogradu.

Ministar Momirović se prilikom posete uverio u kapacitete zbog kojih je postala jedna od najvažnijih luka u svetu.

Luka „Antverpen“ je najveća po površini u Evropi koja zapošljava 150.000 ljudi i koja je motor ekonomskog razvoja ne samo Belgije već i čitave EU.

Bonus video – Požar, Luka Beograd

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar