Niš, oduzeto zemljište
Foto: Miljana Isilović/Nova.rs

Grad Niš duguje četiri do pet milijardi dinara za zemljište koje je ranije oduzeto zbog izgradnje različitih objekata, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Prema njenim rečima, dugovanja su ostajala još iz 2002. i 2003. godine.

„Svi oni koji su gradili bulevare kojima se danas hvale, gradili su na oduzetom, a neisplaćenom zemljištu. Sada je to došlo na naplatu. Kako stižu sudske presude, tako stižu i zahtevi za plaćanje i novac se skida sa budžeta grada“, kazala je Sotirovski na poslednjem zasedanju Skupštine grada Niša.

Ona je istakla da je aktuelna gradska vlast uvela pravilo za ovih godinu i po dana, da nema eksproprijacije bez naplate istog momenta, kako se dugovi ne bi nagomilavali.

„Ostavili su nam jako veliko zaduženje, šest kredita u iznosu od ukupno 730 miliona dinara. Te kredite su moji prethodnici, Zoran Perišić i Darko Bulatović, morali da uzimaju da bi grad poslovao pozitivno, zato što su dugovanja ostala iz 2002. i 2003. godine“, izjavila je Sotirovski.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski Foto: Miljana Isilović/Nova.rs

Prema njenim rečima, Grad Niš sada ima para da isplati bankarske pozajmice, ali to ne čini jer su krediti „jeftini“ i kamate su male.

Bonus video – Niš: Da li će „Kalča“ preživeti urbanističke planove?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare