Foto: shutterstock By springtime78

Na Kopaoniku uveliko traju pripreme za predstojeću zimu, a u toku su i završni radovi na postavljanju kabina na žičari od Brzeća do turističkog centra Sunčani vrhovi.

Ako vremenske prilike i pademija dozvole, kabinska žičara, vredna 27 miliona evra, biće puštena u rad do kraja ove godine.

Zimska turistička sezona na Kopaoniku počeće ski otvaranjem od 3. do 6. decembra uz sve epidemijske mere.

Povezane vesti:

„Naravno da je fokus na merama sigurnosti vezano za pandemiju koronavirusa tako da smo fokus stavili na mere bezbednosti naših gostiju, naših zaposlenih“, kaže Milorad Janković, menadžer hotela „Gorski“.

Slađana Radić, menadžer hotel „Grand“, ukazuje da su, pored aktuelne situacije, zadovoljni bukiranjem zimske sezone.

„Očekivano, interesovanje veće je za januar i februar mesec kada su određeni termini već sada popunjeni 60 odsto“, dodaje Radićeva.

Gradi se 3.700 metara žičare. Stigle su kabine, postavljeni stubovi a trenutno se montira čelična sajla teška 80 tona.

„Kapacitet skijaša u prvoj fazi je 1.700 skijaša sa 74 kabine a u drugoj fazi planiramo da taj kapacitet povećamo na 2.400 skijaša“, navodi Darko Jovanović, rukovodilac SKI centra Kopaonik.

Ljuba Cvetković, vlasnik hotela u Brzeću, kaže da u samom Brzeću postoji oko 4.000 ležaja, a izgradnjom žičare dobiće se još toliko postelja.

Gondola će imati i dve međustanice gde su i najatraktivnije skijaške staze na Kopaoniku: Struga i Bela reka 2.

Kabinska žičara spojiće podnožje Kopaonika sa nacionalnim parkom. Od Brzeća do vrha Kopaonika, odnosno Turističkog centra stizaće se za 12 i po minuta.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare