Foto: Savski nasip

Društvenim mrežama šire se fotografije posečene šume na Kopaoniku. Na fotografijama snimljenim iz vazduha vidi se ogoljen prostor u sred šume, očigledno nastao sečom drveća.

Pročitajte još:

Aktivisti koji vode Tviter i Fejsbuk nalog Savski nasip objavili su uznemirujuće fotografije seče šume na Kopaoniku, u blizini Pančićevog vrha, koji je, nažalost, postao prepoznatljiv i po divljoj gradnji koju država već tri godine ne uklanja.

Jedan od tviteraša je u šali posavetovao građane zabrinute za šumu da ne gledaju fotografije „iz vazduha“ nego da prošetaju i uvere se – da se ništa ne vidi.

Na Fejsbuku i Tviteru nižu se negativni komentari zbog fotografije posečene šume, što mnogi korisnici društvenih mreža nazivaju „zločinom“, „užasom“ i „ubijanjem prirode zarad profita“.

Pošto su fotografije šume „pre i posle“ postale viralne, stigla je informacija da se ne radi o „divljoj“ seči, već o izgradnji nove ski staze 6c na lokaciji Duboka 1.

„Trenutno se radi na uklanjanju drvne mase, a nakon toga vršiće se ravnanje terena, drenaža i zatravljivanje cele površine staze. Nakon toga očekuje se tehnički prijem odnosno integrisanje nove staze u kopaonički skijaški centar. Za nastupajuću sezonu nije predviđeno veštačko osnežavanje ove staze“, objavio je portal infoKOP.net.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare