Foto:Shutterstock

Komisija za hartije od vrednosti objavila je upozorenje potencijalnim investitorima na "Serbian real estate fund" (SREF) kome nije data dozvola za osnivanje fonda za ulaganje u nekretnine.

Komisija za hartije od vrednosti upozorava građane da se putem internet stranice sref.rs promoviše investiranje u investicione fondove koji ulažu u nepokretnosti, napominjući da do sada nije izdala ni jednu dozvolu za osnivanje alternativnog investicionog fonda za ulaganje u nepokretnosti.

„Upozoravamo investitore da se pre odluke o svakom nameravanom ulaganju pre svega dobro informišu, kao i da provere u registrima koje Komisija na svojim internet stranicama vodi da li društvo poseduje dozvolu za aktivnosti koje tvrdi da obavlja“, navodi se u upozorenju.

Od zainteresovanih građana se preko te stranice traži da unesu podatke o tome koliko novca i na koji rok žele da ulože, kao i da ostave kontakt informacije.

Komisija za hartije od vrednosti će u svim slučajevima obavljanja delatnosti bez odgovarajuće dozvole bez odlaganja preduzimati mere iz svoje nadležnosti, ali to ipak ne znači da su prevare nemoguće, a u interesu investitora je da postupaju sa dužnom pažnjom, dodaju iz te institucije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar