Foto: Shutterstock

Od danas pa do ponedeljka, 17. aprila, prodavnice, pošte i pijace radiće po izmenjenom radnom vremenu.

Veliki lanci marketa uglavnom rade isto – u petak skraćeno, a na sam dan Uskrsa ne rade.

Foto: Sorbis / Shutterstock

Tako Maxi, Shop and go, Idea, Aman, Lidl, Roda i Merkator danas rade skraćeno, do 18 časova, dok su sutra ove prodavnice otvorene po redovnom radnom vremenu.

Nedelja je neredna, dok se od ponedeljka nastavlja uobičajeno radno vreme.

PROČITAJTE JOŠ

Izuzetak koji i u petak i u subotu ima rednovno radno vreme je Univerexport. Regularno radno vreme odnosi se i na sve maloprodajne objekte i na onlajn prodavnicu.

Većina Univerexport prodavnica u nedelju neće raditi, ali u pojedinim gradovima ima izuzetaka, te će prodajni objekti biti otvoreni do 14, odnosno 14.30 časova.

I ovaj lanac će od ponedeljka da posluje regularno.

Tržni centri danas rade do 18 sati, a sutra puno radno vreme.

Foto: Shutterstock/bibiphoto

Nedelja je i za njih neradni dan, a izuzetak su pojedini bioskopi. Već od ponedeljka, svi objekti u tržnim centrima radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Radno vreme beogradskih pijaca

Pijace u Beogradu će danas, sutra i u ponedeljak raditi po redovnom radnom vremenu, od 6 do 19 časova. U nedelju, na dan Uksrsa, radiće pijace „Zemun“, „Bele vode“, „Dušanovac“ i „Banovo brdo“. Međutim, njihovo radno vreme će biti skraćeno – od 6 do 14 sati. Parking na pijaci „Zemun“ će na Uskrs raditi 24 sata. S druge strane, na „Dušanovcu“ je parking otvoren od 7 do 15 časova.

Radno vreme benzinskih pumpi

Tokom uskršnjih praznika, benzinske stanice na državnim putevima I i II reda radiće 24 sata. Isti je slučaj i sa pumpana na opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda. Ostale stanice u gradu radiće od 6 do 20 časova.

Radno vreme pošta 

Tokom praznika, od danas pa do ponedeljka, radiće dežurne pošte u Beogradu i drugim gradovima Srbije, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno njih 82.

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Svih dana praznika, Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, radiće neizmenjeno.

U petak, subotu i ponedeljak, radiće pošte u tržnim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Šapcu i Sremsoj Mitrovici, pošte u objektima Univerexport u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru.

Dežuraće i druge pošte u svim većim gradovima i turističkim centrima.

Na Uskrs će raditi beogradska Glavna pošta, pošta na aerodromu „Nikola Tesla“ i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

Spisak dežurnih pošta sa radnim vremenima objavljen je na sajtu posta.rs.

BONUS VIDEO Uskršnja „seoba“ Srba: Ovo su najpopularnije destinacije za praznična putovanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar