Janez Živko: United Grupa uvećana skoro tri puta

Biznis 09. jun. 202120:58
Podeli:
Janez Živko, potpredsednik za finansije UG
Janez Živko Foto: Newsmax Adria

United Grupa je, kada je reč o investicijama, bila veoma aktivna u poslednjih 18 meseci i u organski razvoj uložila 1,8 milijardi evra, odnosno uvećali smo se skoro tri puta, rekao je u "Pregledu dana" Newsmax adria potpredsednik za finansije (CFO) United grupe Janez Živko. Najavio je nastavak ulaganja u fiksnu i mobilnu telefoniju, razvoj 5G tehnologije, a kada je reč o medijima u proizvodnju sopstvenog programa, prava na sportske prenose i druge sadržaje.

Investicije u tom periodu su nešto, kako kaže, što predstavlja srce naše organizacije i nadamo se da će takvih prilika biti još u budućnosti.

„Nastavićemo da ulažemo u fiksnu i mobilnu telefoniju, kao i u razvoj 5G tehnologije, bar u ove tri države gde smo sada prisutni i gde imamo mobilnog operatera. Trudićemo se da razvijamo optičku mrežu gde god je to moguće, svesni da u Srbiji to predstavlja izazov jer nemamo pristup infrastrukturi i mobilnoj mrezi“, rekao je CFO UG Janez Živko.

Dodaje da United Grupa ima velike planove za Hrvatsku i Grčku za razvoj optičke mreže.

„Sve u svemu, plan je da uložimo između 25  i 30 odsto prihoda u nove projekte“, istakao je on.

Kada je reč o medijima, Janez Živko je najavio nastavak ulaganja lokalno u proizvodnju sopstvenog programa, prava na sportske prenose i druge sadržaje koji će UG omogućiti da ostane vodeći pružalac usluga u medijskom sektoru.

„Ulaskom u dve nove države i kupovinom bugarske TV Nova značajno smo uvećali svoje prisustvo u oblasti medija. Ono što možete da očekujete od nas to je nastavak investicija u čitav region“, zaključio je  potpredsednik za finansije UG Janez Živko.

Komentari

Vaš komentar