Podeli
Foto: United Group

United Grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, saopštila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju Vestnik Telegraf EOOD, najvećeg bugarskog novinskog preduzeća od kompanije Intrust EAD.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe rekla je: „Uzbuđeni smo što možemo da objavimo ovaj dogovor. Bugarska je atraktivno tržište za United Grupu i sa Telegrafom upotpunjujemo naš portfolio štampanim medijima u toj zemlji. Sa Telegrafom u sklopu United Grupe, našim korisnicima u Bugarskoj bićemo u mogućnosti da ponudimo čitav spektar usluga i medijskog sadržaja. Vidimo priliku da dodatno unapredimo sva izdanja Telegrafa prelaskom na digitalno poslovanje kako bismo dalje ojačali svoj digitalni portfolio u Bugarskoj.“

Vestnik Telegraf EOOD upravlja nekoliko brendova:

– Telegraf – najtiražniji dnevni list u zemlji

– Monitor – politički i ekonomski dnevni list

– Match Telegraf – vodeće sportske novine

– Politika – politički i ekonomski nedeljnik

– Europost – nedeljnik na engleskom jeziku

– Borba – regionalne dnevne novine

Telegraf, Monitor, Politika, Europost i Borba takođe nude i digitalni sadržaj putem svojih portala. Očekuje se da će transakcija biti završena tokom prvog kvartala 2021. godine, nakon uobičajenih regulatornih odobrenja.

United Grupa je ušla na bugarsko tržište 2019. godine, kada je dobila tender za kupovinu kompanije VIVACOM, vodećeg telekomunikacionog operatora u Bugarskoj. Nakon toga, u januaru 2021. godine, usledila je akvizicija Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi.

U okviru United Grupe posluju vodeći telekomunikacioni operatori i najbolji proizvođači medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Evropi.

O United Grupi:

United Grupa sa sedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja i na kraju 2020. godine ima približno 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog sveta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svetu.

Za više informacija posetite https://united.group/ i http://www.unitedmedia.net

Komentari

Vaš komentar