Foto: BETAPHOTO/BILJANA LJUBISAVLJEVIC

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić izjavio je da je izdavanje kuća u ruralnim područjima postalo potpuni hit.

Pogotovo ako te kuće imaju još i bazene, ili druge sadržaje, danas teško možete da nađete slobodne kuće u okolini gradova, a da imaju bazene i ostale sadržaje, tvrdi Aleksandar Seničić.

On za N1 kaže da se turizam u Beogradu vrlo polako oporavlja.

„Najveći broj stranih gostiju je iz Izraela i Turske, ima i drugih nacija. Vrlo je komplikovano i neizvesno kako će se otvarati koja tržišta“, kaže on i dodaje:

„Nalazimo se na negde 30 odsto u odnosu na 2019. godinu, to nije dovoljno, očekujemo da tokom sezone taj procenat poraste.“

Ističe da su zanimljive centralne gradske lokacije, Kalemegdan, šetalište pored Save, a za one koji dođu na više dana Avala, Muzej Jugoslavije, Kuća Cveća…

„To su najposećeniji objekti u ovom trenutku u Beogradu“, navodi Seničić.

Kaže da smo, ako posmatramo apartmane i privatan smeštaj, na nivou velikih gradova ovog regiona, a ako gledamo hotele, s cenama smo malo viši.

Foto: Shutterstock

„Razlog tome je što Beograd nije celogodišnja destinacija“, kaže on.

Sve popularnije izdavanje kuća

Izdavanje kuća je, kaže, u ruralnim područjima postalo potpuni hit.

„Pogotovo ako te kuće imaju još i bazene, ili druge sadržaje, danas teško možete da nađete slobodne kuće u okolini gradova, a da imaju bazene i ostale sadržaje“, kaže.

Dodao je da se, dok se sezona ne završi, teško može reći „ko će preživeti, a ko ne“.

Govoreći o putovanjima van zemlje, kaže da je sad centralni deo sezone, te da nigde više nije tako jeftino.

„Ali postoje jako dobre ponude za Egipat i Tursku u ovom trenutku, nešto jeftiniji su Grčka apartmani, last minute, Bugarska, Crna Gora… Svaka destinacija ima nešto što je specifično“, kaže on.

Bonus video – Indijci u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram