Foto: Shutterstock

Prijava za novčanu pomoć od 3.000 dinara namenjena građanima starijim od 16 godina koji su primili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa počela je juče i trajaće do 15. juna. Odziv je veliki, pa se tako u prva 24 sata prijavila gotovo četvrtina vakcinisanih, na čije račune bi uskoro trebalo i da legne novac.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je ranije da će novac građanima biti uplaćen do 20. juna. U Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zaraze bolesti kovid 19, koju je donela Vlada Srbije, navedeno je samo da će novac biti isplaćen u junu.

Poslednje saopštenje po tom pitanju došlo je pre dva dana iz Ministarstva finasija u kom je istaknuto da će „isplate biti realizovane odmah po završetku prijave“.

Povezane vesti:

Iako je državnom Uredbom predviđeno da pravo na 3.000 dinara imaju građani stariji od 16 godina koji su do 31. maja primili bar jednu dozu bilo koje vakcine protiv koronavirusa, ministarka rada Darija Kisić Tepavčević najavila je da će ovo pravo moći da ostvare i oni koji su se do 31. maja prijavili preko portala eUprave i prvu dozu prime u roku od nedelju dana.

Osim penzionera i osoba koji izdržavaju zatvorske kazne svi drugi građani koji žele da dobiju 3.000 dinara moraju da podnesu prijave, uključujući i korisnike socijalne pomoći.

Kako se prijaviti

Ukoliko želite da se prijavite preko sajta Uprave za trezor kliknite na polje „Prijava vakcinisanih građana za 3.000 dinara“ i odaberete opciju „podnošenje prijave. Nakon toga će se otvoriti polje za unos podataka.

Neophodno je da unesete samo tri podatka – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun.

Oni koji nemaju račun u banci mogu da odaberu naziv banke u kojoj žele da im bude uplaćen i biće im otvoren jednokratni namenski račun.

Nakon unosa svih podataka i klika na polje „pošalji zahtev“ pojaviće se sledeći sadržaj:

„Vaša prijava za novčanu pomoć je evidentirana. Molimo da ispravnost unetih podataka proverite na strani Provera statusa prijave„.

Ministar finasija Siniša Mali najavio je da će u petak, 4. juna biti otvoren i kontakt centar preko kog će biti moguća prijava.

Od ponoći, kada je počela prijava građana do juče u 21.30 za pomoć se prijavilo 662.599 građana što je četvrtina onih koji su primili bar jednu dozu vakcine u Srbiji.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare