EBRD i Erste banka: Nove kreditne linije za privredu

Biznis 17. jun. 202014:26
Podeli:
100 evra
Foto: Shutterstock

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Erste Banka potpisale su ugovore o novim kreditnim linijama u dinarima i evrima, u iznosima od 40 miliona evra i 2,2 milijarde dinara, za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Kompanijama će na raspolaganju u obe valute biti dugoročni i kratkoročni krediti, čija namena je široka i uključuje spektar mogućnosti, od finansiranja investicija i obrtnih sredstava, kao i likvidnosti, do revolving kredita.

U saradnji sa EBRD, Erste Banka je do sada realizovala pet kreditnih linija.

Tokom prethodne godine, Erste Banka je nastavila sa daljim rastom u segmentu rada sa malim i srednjim preduzećima, u okviru kog su plasmani kredita tokom 2019. godine porasli za 11 odsto, depoziti za približno jednu petinu, a bankarske garancije za 45 procenata, mahom kao podrška građevinskoj industriji, navodi se u saopštenju.

EBRD je vodeći institucionalni investitor u Srbiji, i do danas je uložila više od 5,9 milijardi evra u 265 projekata u Srbiji.

EBRD podržava razvoj privatnog sektora, unapređivanje usluga javno-komunalnih preduzeća, kao i sveobuhvatnu tranziciju ka zelenoj ekonomiji, kaže se u saopštenju EBRD.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar