Zoran Drakulic
Zoran Drakulić gost emisije Pressing Foto:N1

Predsednik srpskog poslovnog kluba Privrednik i vlasnik Point grupe Zoran Drakulić izjavio je da Elektroprivreda Srbije ili nije dobro pročitala njegov autorski tekst o poskupljenju struje, objavljen 2. decembra u NIN-u, ili to "komentariše tendenciozno" kako bi skrenula pažnju sa "pokušaja u najavi".

Drakulić je u pisanoj izjavi naveo da je sa velikim interesovanjem čitao „očekivano saopštenje“ EPS-a na njegov autorski tekst u kojem je upozorio da će zbog poskupljenja struje za privredu za 2,7 puta, deo srpske privrede da stane jer, a drugi će taj trošak ugraditi u cene finalnih proizvoda.

„Niste dobro pročitali ili to komentarišete tendenciozno da skrenete pažnju sa ‘pokušaja u najavi’. Ovo ne sme da bude praksa najmoćnijeg i najprofitabilnijeg srpskog javnog preduzeća. Nigde nisam napisao da već plaćamo struju koja je 2,7 puta veća od one prethodne cene. Jasno sam naglasio da se radi o ponudama koje ‘testirate’ za 2022. godinu. Većina privrede ima ugovore koji su godišnji i ističu 31.12.2021“, naveo je Drakulić.

Dodao je i da mu je drago što je njegov tekst privukao toliku pažnju i što su se javno oglasili i drugi privrednici i privredna udruženja i potvrdili njegove navode.

„Neobavešten sigurno nisam što je dokaz i moj tekst u NIN-u. Zle namere normalno nema, jer sam sve ovo pisao u cilju zaštite već dovoljno namučene srpske privrede sagledavajući dalekosežne posledice drastičnog povećanja cena u 2022. godini“, poručio je.

Drakulić je naveo i da verovatno nije trebalo ponovo da se oglašava po EPS-ovom „malicioznom zatrpavanju“, ali da je to vredno zbog istine.

Podsetimo, EPS je, reagujući na Drakulićev tekst, saopštio da je privrednicima obezbeđena stabilna cena struje.

Dok cene električne energije na berzama u regionu „divljaju“ i premašuju i 200, pa čak i 300 evra po megavat-satu, država i EPS su srpskim privrednicima obezbedili stabilnu cenu energije na nivou njihovih prethodnih ugovora pre krize“, tvrdi se u saopštenju EPS-a.

Bonus video: Kakvi vetrovi duvaju u EPS?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram