Zoran Drakulic
Zoran Drakulić gost emisije Pressing Foto:N1

Zbog poskupljenja struje za privredu za 2,7 puta deo srpske privrede će da stane jer neće moći da izdrže taj pritisak, a drugi će taj trošak ugraditi u cene finalnih proizvoda, upozorio je predsednik srpskog poslovnog kluba Privrednik i vlasnik Point grupe Zoran Drakulić i poručio da to zemlju "gura" u još veću inflaciju 2022. godine.

Drakulić je, u autorskom tekstu za NIN, objasnio da se posle najave ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović o većoj ceni struje za privredu njegovo preduzeće obratilo Elektroprivredi Srbije i dobila cenu struje veću za 2,7 puta od one koju plaća ove godine.


Dobro čitate – ne veću 27 odsto, nego 2,7 puta ili 170 odsto veću. Da li smo bili na dobrom šalteru, upitao je Drakulić.

Sa tom, 2,7 puta većom cenom, moje srednje preduzeće sa 100 zaposlenih, samo po osnovu razlike između buduće i sadašnje cene električne energije, pokriće 2,5 odsto 90 miliona vredne investicije EPS. To javno preduzeće postaće ekonomski gigant, rekao je Drakulić.

Strategija se očito svodi, smatra on, udri po srpskim tajkunima, velikim i malim, dok ne nađemo srpskog Putina, onoga ko gleda malo dalje, sagledava moguće posledice neodgovornih odluka.

Bonus video: (Đuro Svilar) Jeftina samo struja. Ostalo sve skuplje

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar