Brzi voz Beograd-Novi Sad Foto: N1

Vozna karta od Beograda do Novog Sada, brzim "Soko" vozom koji će saobraćati prugom koja će biti otvorena za saobraćaj u subotu 19. marta, kostaće 300 dinara u jednom pravcu tokom promotivnog perioda, izjavio je večeras ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Momirović je rekao da će prevoz na toj relaciji biti besplatan za decu uzrasta do sedam godina koja su u pratnji roditelja.

„Moramo da vratimo poverenje u železnicu, ljude u vozove i zato na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u narednom periodu cena karte za brze soko vozove iznosiće 300 dinara, a deca uzrasta do sedam godina prevoziće se besplatno u pratnji svojih roditelja“, rekao je Momirović.

Istakao je da će posle 138 godina od puštanja prve pruge u Srbiji i 46 godina od puštanja pruge Beograd-Bar konačno biti otvoren jedan kapitalan projekat u železničkoj infrastrukturi.

Kako je rekao, dva najveća grada u Srbiji biće povezana najkvalitetnijom železničkom infeastrukturom, a najbrži vozovi, u jugoističnoj Evropi, koji će se kretati brzinom od 200 km/h, ići će od Beograda do Novog Sada.

„Probajte novu brzu prugu i nove brze, ‘Soko’ vozove. Ovo smo zajedno uspeli, zajedno smo izgradili ovu infrastrukturu, zajedno vraćamo železnicu na saobraćajnu kartu Srbije i zajedno možemo da napravimo čudo“, poručio je Momirović.

Novi Sad Zeleznicka stanica
Železnička stanica Novi Sad Foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije danas najavio da se u subotu 19. marta, za saobraćaj otvara brza pruga od Beograda do Novog Sada, na kojoj će vozovi ići brzinom od 200 kilometara na sat.

„Otvaranje pruge je pomereno sa 15. marta na 19. mart jer sam želeo da prisustvuje najviše mađarsko rukovodsto zajedno sa nama i to je jedini razlog za kašnjenje tri ili četiri dana“, kazao je Vučić.

Bonus video – Pobednički predlog za logoa prvog brzog voza na liniji Beograd-Novi Sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar