Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Preduzeće "Avala Studios", nosilac projekta Avala filmski park, saopštio je danas da njihov plan izgradnje nije na prostoru na kojem se nalazi park Košutnjak, koji je u javnoj upotrebi.

„U javnosti se stvara pogrešan utisak da se naš projekat planira na javnom prostoru parka Košutnjak. Beograđani treba da znaju da njihovi omiljeno izletište, košutnjačka šuma, trim i ski staza, kao i prostor za sankanje, nemaju nikakve veze sa našim projektom i neće se na ovom prostoru ništa graditi“, potvrdio je generalni direktor kompanije Petar Dajko.

Iz „Avala Studios“ podsećaju da se projekat planira na prostoru gde se trenutno nalaze studiji te kompanije, a koji je razdvojen od parka Košutnjak ulicom Kneza Višeslava, navodi se u saopštenju.

„Ovaj prostor nikada nije bio u javnoj upotrebi, nije održavan i zapušten je, a planom projekta izgradnje filmskih studija i pratećih objekata, Beograđani će osim ulaganja u kapacitete za privlačenje svetskih filmskih produkcija, dobiti novih 10 hektara javne površine na korišćenje“, kažu u ovoj kompaniji.

Kako se navodi, pored izgradnje nove osnovne škole, dva vrtića i najsavremenijih sportskih objekata, projektom će biti očuvana i sva najvrednija stabla, koja će biti uklopljena u novu celinu i koja će biti na raspolaganju svim građanima.

„Projekat je delo svetski priznatog i nagrađivanog arhitekte Stanislava Fiale. Osim ulaganja u filmske studije, projekat obuhvata i izgradnju pametnog, zelenog naselja i sveobuhvatno uređivanje trenutno zapuštenog i većim delom neprohodnog prostora između ulica Kneza Višeslava i Miloja Zakića, sa druge strane Košutnjačke šume na padinama ka Ceraku. Plan detaljne regulacije obuhvata 86 hektara, koje je odredio Gradski zavod za urbanizam“, navodi se u saopštenju.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare