Foto: Shutterstock/Baloncici

Nakon više godina Beogradska arena od danas ponovo nosi svoje izvorno ime. Dosadašnji naziv "Štark" je uklonjen, a radove na uklanjanju starog naziva je obišao predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić.

„Beogradska arena od danas, nakon više godina, ponovo nosi svoje izvorno ime. Radove na uklanjanju prethodnog imena obišao je i Predsednik Privremenog organa Grada Beograda, Aleksandar Šapić, koji je tom prilikom istakao da naša zemlja i naš grad moraju da čuvaju svoje simbole u znak poštovanja svoje istorije i kulture“, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnoj stranici Arene.

View this post on Instagram

A post shared by Grad Beograd (@grad_beograd)

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je vraćanje originalnom imenu „Beogradske arene“ još u susret decembarskim izborima prošle godine.

„Arenu su pravili Beograđani, građani Srbije i srpski narod i vremenom je postala simbol našeg grada i mesto najvažnijih ne samo sportskih već i kulturnih, muzičkih i svih drugih dešavanja. Došlo je vreme da joj vratimo njeno prvo, izvorno ime „Beogradska arena”, rekao je tada Šapić.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetio je da je „Beogradska arena” počela da prodaje ime još 2010. godine i da je tako bilo do sada. Ime joj je vraćeno nakon što je istekao sponzorski ugovor sa „Štarkom“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare