Kokain, Škaljarski klan, Škaljarci, hapšenje, Španija
Foto: guardiacivil.es

Španska policija uhapsila je na Kanarskim ostrvima četiri švercera droge crnogorske nacionalnosti povezane sa škaljarskim klanom, a jedna od njih označena je kao vođa Pink Pantera, prenose španski mediji.

U toj operaciji zaplenjeno je više od 400 kilograma kokaina i skoro pola miliona evra u gotovorini, navodi se u zajedničkom saopštenju dve policije, prenosi El Dia.

Kokain, Škaljarski klan, Škaljarci, hapšenje, Španija
Foto: guardiacivil.es

Kriminalna mreža uspostavila je kanal za šverc kokaina na Kanarska ostrva, a zatim su iznajmljivali kuće u luksuznim stambenim područijima iz kojih su drogu distribuirali lokalnim organizacijama.

Istraga je trajala mesecima, a u novembru istražitelji primetili kako članovi kriminalne organizacije davali 250.000 i 155.000 evra trećim licima sa ciljem da se taj novac ubaci u legalne tokove. Kada su identifikovana dva vozila koja su učestvovala u toj pošiljci, potvrdili su da prevoze 70 kilograma kokaina, zbog čega su uhapšeni vozači.

Istragom su pronašli i zgradu koja se nalazi u Kosta Adehu gde je uhapšen treći član klana koji je čuvao preostali deo pošiljke. Pretresom imanja na još dve lokacije oduzeto je 338 kilograma kokaina i 413.000 evra.

Kokain, Škaljarski klan, Škaljarci, hapšenje, Španija
Foto: guardiacivil.es

Osim toga, agenti su oduzeli vozilo, jahtu, 12 šifrovanih telefona, elektronske sigurnosne uređaje, mašine za brojanja novčanica, vakuumske pakere i razne alate i dokumentaciju u vezi sa kriminalnim aktivnostima.

Istraga je izvedena u saradnji sa Evropolom, atešeom za unutrašnje poslove ambasade Španije u Srbiji i policijskim vlastima Albanije i Crne Gore.

Bonus video: Hapšenje na Zvezdari

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar