Foto:EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Dejan Carević izjavio je danas da je odlikovanje srebrnom medaljom koje je ova ustanova dobila od predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, dokaz da je ta Uprava "prepoznata kao institucija na koju Srbija može da računa i u najtežim vremenima".

Carević je u pisanoj izjavi naveo da su osuđena lica u više zavoda u zemlji – Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i ženskom zatvoru u Požarevcu, odmah nakon proglašenja epidemije u martu počeli da šiju zaštitne maske za zaposlene i lica lišena slobode u svim drugim zavodima.

Kako se navodi u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija „osuđena lica su u početku šila i do 6.000 maski dnevno, a samo je u КPZ u Sremskoj Mitrovici do sada proizvedeno oko pola miliona zaštitne opreme (maski, odela, nazuvica, kapa) i ta proizvodnja u zavodima i dalje traje“.

„U ovom trenutku u zavodima nijedno osuđeno niti pritvoreno lice nije inficirano virusom korona zahvaljujući strogom poštovanju mera prevencije kako bi se sprečilo njegovo širenje i sačuvalo zdravlje osuđenih i pritvorenih lica“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)