„Četnička omladina hoće da kolje Aleksandra Đenića“

Politika 09. nov. 202015:34 > 15:37
Podeli:
Aleksandar Đenić Foto: Promo

"U nedelju, u večernjim satima, predstavnici četničke omladina su putem telefona uputili pretnje klanjem i smrću prvom sekretaru SKOJ-a, drugu Aleksandru Đeniću i poručili mu će mu pre toga prebiti noge i rebra", piše u saopštenju Saveza komunističke omladine Jugoslavije.

„Pored psovanja ‘majke komunističke’, predstavnici četničke omladine su istakli da znaju na kojoj adresi živi, drug Aleksandar Đenić, te da će mu doći na kućni prag gde će ga ‘silovati i zaklati kamom’. Drug Aleksandar Đenić je prijavio ovaj slučaj Ministarstvu unutrašnjih poslova, a Centralni komitet Saveza komunističke omladine Jugoslavije će zahtevati od nadležnih organa da ovaj slučaj reše“, saopštio je SKOJ.

Oni navode da „četničkim kukavicama“ SKOJ poručuje da drže ruke dalje od druga Aleksandra Đenića i da se ne igraju, jer omladinski Savez, Nova komunistička partija Jugoslavije, Svetska federacija demokratske omladine (WFDY) i međunarodni komunistički pokret štiti Prvog sekretara SKOJ-a, kao i svakog drugog komunističkog kadra koji je na udaru reakcionara“.

„Ističemo da je antifašizam civilizacijska tekovina te ćemo uvek postojano stajati na tim pozicijama. SKOJ će se uvek dosledno boriti protiv povampirenog četništva, odnosno šovinističke i izdajničke politike koja je u interesu krupnog kapitala, a protiv narodnih interesa. Članovi SKOJ-a su sledbenici partizana, koji su predvođeni komunistima pobedili fašizam i kolaboracioniste koji su služili nacističkog okupatora i klali sopstveni narod“, piše u saopštenju.

Oni navode da SKOJ neće ustuknuti pred jalovim pretnjama.

„Komunisti su ljudi posebnog kova koji se ne plaše kukavičkih četnčkih nasrtaja. Komunisti će se bezrezervno i bespoštedno boriti do poslednjeg daha i kapi krvi za svet bez eksploatacije, rasizma, fašizma, šovinizma, međunacionalne mržnje i svih drugih reakcionarnih oblika vladavine“, piše u saopštenju, u kom se pozivaju nadležni organi u Srbiji da slučaj pretnji „drugu Đeniću prate i spreče ovaj teroristički čin“.

Komentari

Vaš komentar