Foto: N1

Zbog pretnji koje je uputio narodnom poslaniku Vladimiru Ðukanovću u novembru 2019. godine putem Tvitera, Radivoje Gojković pravosnažno je osuđen na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci, s rokom provere od četiri godine.

Ovom presudom Apelacionog suda u Beogradu, Gojkoviću je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je osuđen zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti. Gojković je osuđen jer je 14. novembra 2019. godine ugrozio sigurnost narodnog poslanika u vezi sa poslovima koje obavlja u Narodnoj skupštini, pretnjama upućenim preko društvene mreže Tviter.

On je, kako se navodi u presudi, na Tviteru postavio fotografiju Đukanovića koja je nastala prilikom emitovanja emisije na televiziji „Kopernikus“ u kojoj je poslanik iznosio političke stavove, pa je iznad fotografije napisao i javno objavio tekst koji glasi: „Šta bi ste Vi sa njim, verovatno bi ga ubili?, A ne, odveo bi ga u planinu, pa komad po komad…“. Po nalaženju Apelacionog suda, pravilno je prvostepeni sud od olakšavajucih okolnosti za Gojkovića cenio njegovo delimično priznanje krivičnog dela, izraženo kajanje i izvinjenje Ðukanoviću, zatim spremnost da mu se lično izvini, kao i njegove porodicne prilike.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare