Foto:Screenshot RTV

Duže od godinu dana traje sukob u gradskom odboru SNS u Kikindi, koji je kulminirao na sastanku gradskog odbora održanog 2. marta povodom izborne liste za gradske izbore, navode izvori Nova.rs. Na burnom sastanku pale su pretnje i psovke.

Kako navode naši izvori Milenko Jovanov, potpredsednik SNS na sastanak je doneo listu kandidata za odbornike bez konsultacija sa Pavlom Markovim gradonačelnikom, i predsednikom gradskog odbora u Kikindi.

„Nije nikakva tajna da taj sukob odavno postoji i da je gradski odbor podeljen na dve struje, a sada je dodatno podgrejan zbog toga što je Jovanov preskočio Markova“, kaže sagovornik Nova.rs koji je prisustvovao sastanku.
Prema njegovim rečima, gradonačelnik i narodna poslanica Aleksandra Majkić, koji su na istoj strani, demonstrativno su sa svojim delom odbora napustili sastanak.

Na izlasku, Aleksandra Majkić je opsovala majku kolegama iz stranke, na šta joj je Jovanov dobacio u istom maniru – psovkom i uz poruku: „Nećeš moći da se zaposliš ni u javnom a ni u privatnom sektoru“.

Sukob naprednjaka u Kikindi rešen je trećeg marta kada je došao predsednik pokrajinskog odbora SNS-a, Damir Zubenica da smiri situaciju, posle čega su napravili kompromis u vezi sa listom kandidata.
Nova.rs pozvala je Milenka Jovanova za komentar o sukobu sa gradonačelnikom Pavlom Markovim, ali on tvrdi da sukoba nema i da „ne zna o čemu pričamo“.

Na pitanje da li je imao nesuglasice sa gradonačelnikom, Jovanov je kratko odgovorio sa „bože me sačuvaj!“ U nameri da dođemo do dodatnih informacija, pozvali smo i kabinet gradonačelnika Markova, ali je njegova sekretarica rekla da on nije prisutan i da danas ne možemo dobiti izjavu od njega.

Preusmerila nas je na kancelariju odbora SNS, međutim, osoba koja se predstavila kao „tehničko osoblje“ kategorično je tvrdila da nikakav sukob ne postoji i da oni rade normalno.

Na pitanje, da li osim nje „tehničkog osoblja“ može neko da nam da izjavu, rekla je da trenutno nikoga nema, da ona ne može da komentariše, ali je više puta ponovila da sukoba nema.