"Dođi u moju kuću i upucaću te k'o zeca...", glasna i jasna pretnja koju je juče novinarima televizije N1 uputio radnik obezbeđenja kompanije "Aseko", u kojoj je jedan od direktora brat premijerke Ane Brnabić, očigledno nije bila dovoljna za reagovanje policije, iako bi se u, u najmanju ruku, njegov postupak mogao okarakterisati kao ugrožavanje sigurnosti novinara.

Iako je kompanija „Aseko“ uputila izvinjenje redakciji N1 uz opravdanje da čuvar koji je napao novinare nije njihov zaposleni, već kompanije koja se bavi obezbeđenjem, blagovremena reakcija nadležnih institucija i istražnih organa ponovo je izostala. Istina, napadnuta ekipa N1 nije obavestila policiju o incidentu koji se dogodio pred zgradom „Aseka“, ali s obzirom na to da je snimak objavljen i emotivan kako na televiziji, tako i na društvenim mrežama,  postavlja se pitanje – zašto policija nije reagovala po službenoj dužnosti?

Portal Nova.rs upitao je danas i Treće osnovno tužilaštvo da li je upoznato sa scenom ispred „Aseka“ i napadom na novinare , ali nam je odande poručeno da ih policija o tome nije obavestila. Imajući u vidu da su istražni organi nebrojano puta reagovali upravo po službenoj dužnosti čak i zbog neuporedivo bezazlenijih incidenata, u javnosti se nameće utisak da ponovo svedoči dvostrukim aršinima.

Podsetimo, prilikom pokušaja snimanja zgrade kompanije „Aseko“ za potrebe TV priloga, ekipu N1 napao je radnik firme koja je angažovana na obezbeđenju tog objekta, uz udaranje kamere i otvorene pretnje.

Pročitajte još:

„Samo dođete tu ko neki indijanci, mislite da ako su vas iz Amerike poslali da možete da radite šta hoćete. Dosadan si. Dođi u moju kuću upucaću te ko zeca još kad te vidim odakle si doš’o“, rekao je radnik obezbeđenja ekipi N1.

Firnma „Aseko“ je potom uputila izvinjenje redakciji N1, a novinarska udruženja i Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) osudila je napad na ekipu i tražila da se radnik koji je uputi pretnje sankcioniše.

Podsećamo i da je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ostavila prethodno na pisarnici Republičkog javnog tužilaštva ugovore u kojima se, kako kaže, vidi da je kompanija „Aseko“, u kojoj radi brat premijerke Ane Brnabić, Igor Brnabić dobila 180 miliona dinara za projekat Kancelarije za IT upravu koja je u nadležnosti predsednice Vlade.

Ptročitajte još:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar