Podeli
Foto: Nova.rs

U poslednja 24 časa preminule su još dve osobe, dok je 416 ljudi zaraženo.

Na respiratorima se nalaze 24 osobe.

Ukupno 515 osoba je hospitalizovano, a urađeno je 6.715 testova.

***

Juče je zabeleženo 512 novozaraženih osoba, najviše od početka epidemije, a preminula je jedna osoba.

Hospitalizovano je bilo 490 osoba, dok se 27 pacijenata nalazilo na respiratorima.

Testirano je bilo 7.425 osoba.

***

Uprkos najavama novih mera, Krizni štab je jutros odlučio da, za sada, neće biti novih mera u borbi protiv koronavirusa. Prema rečima dr Srđe Jankovića, na sednici Kriznog štaba odlučeno je da se postojeće mere sprovedu rigorozno i dosledno.

“To za građane znači da više nećemo tolerisati kršenje mera. Radimo i na pravnom okviru, tako da može kršenje mera da se sankcioniše”, rekao je dr Janković.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Uvode se brzi antigenski testovi, tamo gde je to indikovano, time se poboljšava brza dijagnostika kovida 19. U kojim slučajevima – biće kasnije precizirano.

Za sada se obavezan PCR test za ulaz u Srbiju neće uvoditi.

***

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenio je danas epidemiološku situaciju u Vojvodini kao nesigurnu, jer je registrovan porast broja obolelih od Kovid-19.

Kako je objavljeno na sajtu Instituta, u odnosu na prethodnu nedelju registrovan je porast broja registrovanih slučajeva, a dnevni broj u Vojvodini se tokom prethodne nedelje kretao od 13 do 22.

***

Na teritoriji grada Bora uvedena je vanredna situacija zbog nesigurne epidemiološke situacije i povećanog broja pozitivnih građana na koronavirus.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar