Porast zaraženih u Vojvodini, „situacija nesigurna“

Društvo 22. okt. 202011:32
Podeli:
Foto: Google maps

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenio je danas epidemiološku situaciju u Vojvodini kao nesigurnu, jer je registrovan porast broja obolelih od Kovid-19.

Kako je objavljeno na sajtu Instituta, u odnosu na prethodnu nedelju registrovan je porast broja registrovanih slučajeva, a dnevni broj u Vojvodini se tokom prethodne nedelje kretao od 13 do 22.

„Međutim, u toku prethodnog dana registrovan je 41 novi slučaj zaraze među kojima je 20 iz Novog Sada, što ukazuje na očekivano pogoršanje epidemiološke situacije tokom jeseni. Dominiraju slučajevi sa blagom kliničkom slikom“, navodi se na sajtu Instituta.

U ovom trenutku je 265 aktivnih slučajeva na teritoriji Vojvodine, što predstavlja porast u odnosu na prethodnu nedelju.

Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 114, što je, takođe, porast u odnosu na prethodne nedelje.

Aktivni slučajevi su prisutni u 32 od 45 opština u Vojvodini, a u 23 opštine je prisutno manje od pet aktivnih slučajeva.

Kako se navodi, među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo. Nisu utvrđene promene u broju i načinu zaražavanja kod dece u odnosu na septembar.

„Registruju se pojedinačni slučajevi oboljevanja dece školskog uzrasta, koje je povezano sa boravkom u drugim zemljama ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja odnosno van škole. Nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima“, saopštio je Institut.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar