Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Za sada neće biti novih mera u borbi protiv koronavirusa. Prema rečima dr Srđe Jankovića, na upravo održanoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da se postojeće mere sprovedu rigorozno i dosledno.

„To za građane znači da više nećemo tolerisati kršenje mera. Radimo i na pravnom okviru, tako da može kršenje mera da se sankcioniše“, rekao je dr Janković.

Uvode se brzi antigenski testovi, tamo gde je to indikovano, time se poboljšava brza dijagnostika kovida 19. U kojim slučajevima – biće kasnije precizirano.

Za sada se obavezan PCR test za ulaz u Srbiju neće uvoditi.

Na pitanje Nova.rs zbog čega nisu javno dostupni podaci o broju zaraženih po gradovima, dr Srđa Janković je prvo odgovorio da podaci jesu javno dostupni. Na dodatno pitanje – gde, on je dodao da je prava adresa za sve zvanične podatke o epidemiji – Batut.

Kada je reč o nastavi u školama, za sada, prema rečima Jankovića, nema potrebe za prelazak na onlajn nastavu u potpunosti.

Podsetimo, neposredno pre zasedanja Kriznog štaba amunolog, član Kriznog štaba Srđa Janković potvrdio je Tanjugu da će danas biti održana sednica Kriznog štaba, i naveo da se prati epidemiološka situacija u zemlji i da će se u skladu sa tim dalje reagovati, ali da se mere poput ograničenja kretanja sada ne razmatraju.

Danima smo od članova Kriznog štaba, pa i samog Jankovića, slušali najave da bi kao nova mera mogao da bude uveden i obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, ali takva odluka, ipak, nije doneta nakon današnjeg sastanka koji je trajao nešto duže od sat vremena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare