Šta je sa Zoranom Milanovićem: Nema s kim nije zaratio

Svet 03. okt. 202013:30
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER, EPA-EFE/FRANCISCO SECO / POOL

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović poslednjih dana se čudno ponaša. U verbalnom je ratu sa svakim ko mu "stane na žulj".

Počelo je sa premijerom Andrejem Plenkovićem, nastavilo se sa prvobraniteljkom ravnopravnosti polova čijeg imena jednostavno nije mogao da se seti, a onda sada je izjavio i kako američki državni sekretar Majk Pompeo dolazi u Hrvatsku da im „uvali“ vojne avione.

Dolazi da proba da uvali američke avione. To kažem ja koji sam rekao da bi američka roba trebalo da bude prioritet. Sad dolazi u vreme kad su već praktično otvorene ponude”, rekao je Milanović novinarima uoči dolaska Pompea u Hrvatsku.

Pročitajte još:

Milanović u naletu

Milanović je baš u naletu, ali ova vrsta javnog nastupa nije preveliko iznenađenje za nas, kaže za portal nova.rs Jasmin Klarić, novinar hrvatskog Telegrama koji prati hrvatskog predsednika.

„Milanović je i pre imao žestoke obračune sa ljudima sa kojima je u političkom fajtu. Ovde je neobično to što se iz dana u dan obračunava sa svima koji ga kritikuju, a ta lista se sve više proširuje“, kaže Klarić i dodaje da se svi pitaju koji je motiv.

Činjenica je, navodi on, da je Milanović prilično besan i ljut zbog načina na koji su istražni organi odradili priču o Janafu, hrvatskoj firmi koja transportuje naftu i koja posluje sa ogromnom dobiti i čiji je predsednik uprave Dragan Kovačević uhapšen zbog navodnog primanja milionskog mita.

Afera Janaf

Milanović je kritikovao način na koji je istraga urađena i činjenicu da se čekalo 10 meseci da uhapse Kovačevića, kaže Klarić i podseća da je Kovačevič član Hrvatske narodne stranke koja je pre deset meseci bila deo vladajuće koalicije i partner Plenkoviću. Sada su nebitni u parlamentu i politički je isplatljivije uhapsiti Kovačevića, ali se sada postavlja pitanje što se toliko čekalo, kolika je šteta napravljena Janfu, da li će moći da dokažu da je bilo mita….

Sa te trane, kaže Klarić, Milanovićevi istupi su opravdani, ali problem je što ih on „ukrasi“ obračunom sa svakim ko ga kritikuje.

„Malo spoljne politike, malo poruči sve što misli Amerikancima, malo kaže sve što misli da treba o stanju u Bosni i Hercegovini. Sa time se zabavljamo punih sedam dana i sasvim sigurno je da će biti nastavka“, kaže on.

Pročitajte još:

Nikog iz Srbije nije skoro „očepio“

Ko je sledeći, zavisi od situacije, kaže Klarić i podseća da se na liniji vatre našao i Milanovićev prijatelj i budući novi predsednik SDP Peđa Grbin koji ga je kritikovao zbog napada na saborske zastupnice koje su ga kritikovale zbog „gostovanja“ u Kovačevićevom klubu zajedno sa drugim političarima i osobama sumnjivog morala.

„Ko bi mogao? Pa, nije nikog iz Srbije očepio zadnjih nekoliko dana pa možda možemo to da očekujemo za vikend“, našalio se Klarić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar