Podeli
Zoran Milanović, Andrej Plenković kombo
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Ozloglašeni klub Dragana Kovačevića, koji je postao centralno mesto afere Janaf, bio je omiljeno mesto trojice ministara iz bivšeg ali i sadašnjeg sastava vlade Andreja Plenkovića.

Klub su, kako prenosi Index, posećivali ministar saobraćaja Hrvatske Oleg Butković, koji je u klubu igrao belu, ministar privrede Tomislav Ćorić i ministar rada Josip Aladrović koji je sa donedavnim šefom Janafa, uhapšenim zbog primanja milionskog mita, u rodbinskim vezama. Naime, otac Dragana Kovačevića i baka Josipa Aladrovića su brat i sestra.

Pročitajte i:

Na ključan dan u aferi Janaf na ulasku u klub viđen je Kolindin muž

Nedugo nakon izbijanja afere Janaf nedeljnik Nacional objavio je kako je na dan kad je poduzetnik Krešo Petek, prema sumnjama istražitelja USKOK-a, predao gotovo dva miliona kuna mita u gotovini Draganu Kovačeviću, u klubu viđen i suprug bivše (tada aktuelne) predsednice Kolinde Grabar-Kitarović. Suprug bivše predsednice je to potvrdio u kratkom saopštenju za medije.

Kolinda Grabar Kitarović Foto:Sandra Simunovic/PIXSELL

Dva predsednika u klubu – jedan bivši i jedan aktuelni

U klubu su, prema vlastitom priznanju, bila i dva predsednika Hrvatske – jedan aktealni i jedan bivši – Zoran Milanović i Stjepan Mesić.

Milanović je pre nekoliko dana rekao da se ne seća kad je bio u klubu, da bi danas rekao da ne misli da je bio u klubu za vreme karantina zbog korone.
“To je nekakav lokal, verojatno je interes javnosti fokusiran na tu prostoriju u Slovenskoj 9. To je nekakav šank, ima sve skupa 40 kvadrata, prilično dosadno mesto. Ali tamo bi se donosila hrana, ljudi bi pričali”, rekao je Milanović.

Stipe Mesić Foto:EPA/WOLFGANG KUMM

Prvi čovek Županijskog suda Ivan Turudić takođe je bio gost kluba

“Nemam tu šta da krijem, radi se o Klubu Slavonaca. Nikada nisam percipirao niti sam znao da je klub Dragana Kovačevića. Poznajem Kovačevića”, rekao je pre par dana predsednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić.

“Par puta sam bio na kratko. Neugledan prostor. To je mali šank. Zvao me moj prijatelj Stanko Šarić, muzičar, ex Zlatni dukati, oni bi tamo svirali, mi smo prijatelji 30 godina. Došao bih, nešto bi se pojelo, popilo, poslušala bi se muzika sat, dva, tri i otišao bih svojim putem. Nema nikakve fame. Tamo je dolazio šarolik krug ljudi, ja sam u pet godina bio tri-četiri puta”, rekao je Turudić u razgovoru za N1.

Mesiću je brojač novca u klubu bezveze

Index je od jednog gosta kluba saznao da je klub bio veliki hit među političkim moćnicima za vreme policijskog čaka uvedenog zvog korone, kad su svi kafići i klubovi bili zatvoreni.

Što se pak tiče bivšeg predsednika Stjepana Mesića, on je danas rekao kako “može biti” da je bio u klubu usred korone, pa dodao da mu je brojač novčanica bezveze.

U klubu je bio i prvi čovek Hrvatske vojske, MORH kaže da ga je tamo pozvao Milanović

Indexu je danas iz Ministarstva potvrđeno da je u klubu bio i načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Hrvatske, admiral Robert Hranj.

Hranj je u dva navrata boravio u prostorijama kluba u Slovenskoj 9 na poziv i u društvu predsednika Hrvatske.

Komentari

Vaš komentar