Foto: Printscreen Youtube

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić odgovorio je na neka od pitanja novinara koja se tiču transfera u januarskom prelaznom roku i pričao o dolasku Duška Tošića, ostanku jednih i odlasku drugih igrača.

Terzić kaže da će Nemanja Milunović, štoper, verovatno ostati u klubu, ali deluje kao da su El Fardu Ben i Miloš Degenek „već bivši“.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezdan i ostali iz stručnog štaba i uprave kluba su pozdravili igrače u nedelju u prepodnevnim satima i poručili im da sledi 27 dana priprema i da titula još nije osvojena, mada Zvezda ima devet bodova prednosti u odnosu na Partizan.

„Sa Nemanjom Milunovićem smo razgovarali pre mesec dana, jutros takođe i očekujem posle treninga da dođe u kancelariju da pričamo. Nesporna je želja da nastavimo saradnju, on sutra (ponedeljak) putuje na pripreme. Ističe mu ugvor u junu, nastaviću razgovor sa njegovim agentom i ne bi trebalo da bude ništa sporno i da će ostati još dugo u Zvezdi“, rekao je Terzić.

Na pitanje o tome da li postoji još neki levi bek pored Duška Tošića, kao rešenje u odbrani, Terzić je ostao „zakopčan“.

„Ono što je sigurno, nećemo gomilati igrače. Sa Duškom smo pričali krajem decembra, onda je otišao na odmor. Čuli smo se jutros, obavićemo razgovore. On ima poziv Zvezde i otvorena vrata, ali moraju da se poklope i njegove ambicije i planovi. Trenira svakodnevno sa ličnim trenerom, biće fizički spreman i nadam se da ćemo se dogovoriti“, istakao je Terzić.

Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Postoji mogućnost da pojedini igrači i napuste klub u tekućem prelaznom roku. Prvi kandidati za tako nešto su El Fardu Ben i Miloš Degenek.

„Ima konkretnih ponuda, pre svega za Bena i Degeneka. Procenićemo u skladu sa potrebama tima. Malopre sam pričao sa Mrkelom i Stankovićem da napravimo dogovor i zauzmemo stav u vezi sa odlaskom igrača. Ben i Degenek možda odu obojica, ali i da ostanu. Na tržištu se nikad ne zna šta može da se desi, a u skladu sa njihovim odlaskom biće i dolazaka. Imamo ponuda za mlade igrače, Veljka Nikolića i Njegoša Petrovića i Gavrića, ali za sada nismo razmatrali te ponude“, objasnio je Terzić.

Foto: foto: Srđan Stevanovic/Starsportphoto

Nije hteo da govori i okvirnom planu zarade od transfera, ali je napomenuo da će klub zatvoriti finansijsku konstrukciju do juna.

„Mi imamo problem stranaca i o tome smo govorili. Otišao je Boaći, došao je Bakajoko, priključili smo Ričarda Odadu, od njega očekujemo mnogo. Ako niko ne ode i još jedan dođe, onda imamo sedam stranaca, a na terenu mogu da igraju samo četvorica. Trebalo bi da bude više, da se poveća broj bar na pet“, ponovio je Terzić svoj poznati stav.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar