Marko Vukićević u Pekingu; Foto: OKS

Zimske olimpijske igre u Pekingu svečano će biti otvorene u petak, a srpski skijaš Marko Vukićević, koji će nositi zastavu Srbije na ceremoniji, odradio je i prvi zvanični trening.

On je „testirao“ stazu u spustu uoči starta 6. februara.

PROČITAJTE JOŠ

„Staza je prilično zahtevna, prava olimpijska. Mnogo je teža nego na prošlim Igrama, strmija. Nekako ima više terenskih promena i skokokva. Hteo sam danas da malo upoznam stazu, ovo mi je, kao i drugima, bio prvi spust na ovoj stazi u uslovima koji će vladati na trci. Narednih dana ću probati da dodajem brzinu i da dovedem sebe u situaciju da na trci se od starta gurnem maksimalno i da pokažem sve što mogu u trenutku kada je to najvažnije“, izjavio je Vukićević za sajt OKS.

On je dodao da je organizacija na izuzetno visokom nivou.

„Zaposleni i volonteri baš znaju šta im je posao, selo je veoma udobno, kvalitetno je napravljeno, kvalitetnije nego na prethodnim Igrama. Logistika je odlično organizovana. Nemamo potrebe za komplikovanim transportom, s obzirom na to da direktno iz Olimpijskog sela gondola vozi do staza. Sada je malo drugačije i zahtevnije zbog mera protiv korone, ali mi se čini da su se Kinezi odlično snašli u ovim okolnostima. Ne mogu da zamislim neku drugu zemlju koja bi mogla tako dobro da organizuje Olimpijske igre. Pozitivno sam iznenađen i veoma sam zadovoljan“, istakao je Vukićević.

Na Igrama u Pekingu učestvuje 2.871 sportista iz 91 države.

Svečana ceremonija otvaranja počinje u petak od 13 sati po našem vremenu, Igre će otvoriti kineski predsedednik Si Ðinping, a na otvareanju će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

BONUS VIDEO Srpski skijaš Marko Vukićević spreman da pokori Peking

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram